EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27126

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Hoger Onderwijs

Onderwerp 3.:

Kweekschool / Katholieke Pedagogische Academie Hemelrijken

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kweekschool Hemelrijken klas 1c

Beschrijving

In 1965 heette het nog gewoon Kweekschool, later veranderde dat in Pedagogische Academie en weer later in Pabo (afkorting van pedagogische academie voor het basisonderwijs). Aan het einde van het schooljaar was er een werkkamp voor de 1e klassen in Lunteren. Aan de gezichten op de foto is te zien dat het daar een dolle boel was! Van onder naar boven en steeds van links naar rechts zien we op de 1e rij: Alex de Vries en Caspar van de Ven. 2e Rij Walter Willems, Hans Swinkels en Joep Walraven. 3e Rij: Harry Suyling, Huub de Pon en Ad Sneijders. 4e Rij Jan Verhoeven, Noud Timmermans, Paul Renders, Martin Pennings en ikzelf (het jongetje rechts van mij is, dacht ik, een zoon van muziekdocent Hr. Althof). Bovenaan staand: Jan Vriend en Ger Roovers.


Geplaatst op

04-02-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-02-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Martien Pennings herken ik in ieder geval. Maar waar is Albert Knoops want die zat toch ook in deze klas? Zowel Martien als Albert woonden in Boxtel in die tijd en kwamen met de trein naar Eindhoven.


Datum: 23-07-2012
Naam: Theo Cuijpers  
img

Op de bovenste rij zitten uit mijn klas (1D?): Kees Bartholomeus en Mat Creemers.


Datum: 20-03-2014
Naam: Frans Versteeg  
img

Leuke foto die ik zeker in mijn herinnering(digitaal) ga bewaren.
Blij met de namen erbij, waarvan ik Martien Pennings, Jan Verhoeven en Noud Timmermans meteen herkende.
Ik heb ook nog ergens een foto van dat kamp in Lunteren, waarvan ik niet meer weet of ik er zelf ook nog op sta, maar ik was er zeker bij en heb ook goede herinneringen aan deze eerste klas, waarna ik de school verlaten heb en jaren later in het Eindhovense ambtelijke circuit, mijn baan gevonden heb als o.a. opleidingscoördinator; het kan verkeren....
Groet uit in Deurne.
ps: waar is Willy v.d. Velden gebleven (uit Helmond);
en...er zijn ook nog foto's van een schoolfeest waarin we -voor het eerst- de Stones geplaybackt hebben met "The Last time" als ik me niet vergis....


Datum: 26-04-2017
Naam: Martien Pennings  
img

Mooie foto, vooral de herinnering.
Toevallig stuitte ik hierop. Even googlen en dan kom je dit tegen. Ja Frans Versteeg, je hebt gelijk, wij speelden op een schoolfeest nummers van de Stones (ik was de drummer, je houdt het niet voor mogelijk). Noudje woont in Schijndel en ik nog in Boxtel. De rest is uit het zicht verdwenen. Laten we wat contacten leggen; grappig om mekaar weer eens te zien toch? Na mijn sportopleiding heb ik trouwens nog 19 jaar les gegeven (internaatskinderen De la Salle) en ben toen een sportcomplex begonnen in Boxtel; verkocht en doe nog steeds het management. Benieuwd naar reacties.


Datum: 23-08-2017
Naam: Jan Verhoeven  
img

Jac Babin (andere klas) maakte me attent op deze foto. Mooi toch, dit stelletje. Wij zouden het onderwijs op hoger plan tillen ... toch? Foto met de namen erbij. Erg goed!
Ik mis wel o.a. Rob Steevens en Joop Jansen, of zaten zij niet bij ons in de 1e klas (havo-toppers) en zijn zij later ingestroomd?
Ben 30 jaar basisschooldirecteur geweest in Schijndel. Ontmoette er Rob Steevens (een tijd lang directeur van een VMBO-school in Schijndel) en Noud Timmermans (als ouder van kinderen op onze school).
Leuk om aan de hand van een foto weer even terug te kijken op tijden en omstandigheden waarin we nog heel jong en onbevangen waren.


Datum: 24-08-2017
Naam: Martin Swinkels  
img

Zaten op deze school op de Hemelrijken ook geen meisjesstudenten of was dit op de school op de Kloosterdreef?


Datum: 30-09-2017
Naam: Jan Verhoeven  
img

Bij mijn weten zaten er geen vrouwelijke studenten op kweekschool Hemelrijken. Kan me ook nauwelijks voorstellen dat we de dames over het hoofd hebben gezien, als ze er al waren. Tegenover de kweek zat wel een school voor meisjes. Ik meen de opleiding "naaldvakken" of zoiets dergelijks.


Datum: 30-09-2017
Naam: Tini van Rooij  
img

Tegenover de kweekschool zat een pensionaat voor meisjes. Daar werd wel meer onderwezen dan naaldvakken, al lijkt het mij, als ik de foto's bekijk, dat de opleiding erg gericht was op huishoudelijke taken. Zie b.v. foto 32798. Voor meer foto's klik op Pensionaat St. Joseph onder genoemde foto.


Datum: 30-09-2017
Naam: Tini van Rooij  
img

En Martin Swinkels, op de Kloosterdreef zat de Opleidingsschool voor kleuteronderwijzeressen, ook wel de KLOS genoemd. Een kweekschool voor meisjes was op de Edenstraat, Cor Jesu genaamd. Of er andere kweekscholen in Eindhoven waren, weet ik niet.


Datum: 30-09-2017
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zie o.a. foto 24185 en de uitleg die daaronder staat. Het betrof de ULNO-opleiding die daar werd gegeven. Meisjes werden daar opgeleid tot lerares in het nijverheidsonderwijs, waaronder huishoudscholen.


Datum: 02-10-2017
Naam: Ans van Trigt de Wert  
img

Mijn neef Huub de Pon staat er ook op. Hij is op 60-jarige leeftijd overleden in 2007.


Datum: 03-10-2017
Naam: Frans Schellekens  
img

Ik kan mij nog herinneren, ik zat op de fratersschool Boschdijk, dat we gymles hadden in Hemelrijken. Het was telkens korfbal, jaren 46-47 dacht ik.