EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

28875

Bijdrager:

Jaar:

1946

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Plattegronden / Topografie

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Doorsteek Emmasingel-Mecklenburgstraat

Beschrijving

In het kader van de Wederopbouw na de oorlog had de gemeente vele en grote plannen, die gelukkig lang niet allemaal gerealiseerd zijn. Zo was In het ambtelijk wederopbouw-besluit van november 1946 onder meer een doorsteek van de Emmasingel naar de Mecklenburgstraat/ Karel de Grotelaan ingepland. Een doorsteek die een doodsteek voor gebied De Bergen betekend zou hebben. Het tracé is ingetekend midden in de kaart.

Er is meer te zien wat gelukkig niet gerealiseerd werd. Zo zien we sloop van het Van der Marks-pand aan de Kleine Berg, sloop van het oude Philipsfabriekje, Witte Dame achter een wand nieuwbouw, sloop Rozenknopje, en (net buiten het kaartbeeld) wegsaneren van de oude Marechaussee hoek Grote Berg/ Paradijslaan. Allemaal om bredere wegen in de binnenstad te maken.


Geplaatst op

04-08-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-08-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Dit plan houdt ongetwijfeld verband met de Nieuw Emmasingel, zoals ingetekend op foto 2212. En nu, anno 2011, is men bezig om veel straten 'verkeersluw' te maken. Maar intussen is voor de heilige koe half Eindhoven afgebroken......


Datum: 05-08-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Op luchtfoto 4483 (kijk op de grote versie) kun je goed visualiseren hoeveel er gesloopt zou moeten worden voor deze doorsteek. Gelukkig is het bij een plan gebleven.


Datum: 11-08-2011
Naam: An de Groof  
img

Mijn familie woonde van oudsher op de hoek Kleine Berg / St. Catharinastraat. Toen mijn ouders in 1925 trouwden waren er al plannen om straatliggingen te wijzigen. Ik geloof dat vader 4 of 5 van dergelijke wijzigingsplannen heeft meegemaakt waarbij het pand Kleine Berg 80 bij betrokken was.