EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28281

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Overweg*

Onderwerp 1.:

Spoorwegen / Tramwegen

Onderwerp 2.:

Woenselse Overweg

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselse overweg

Beschrijving

Kunstzinnige kijk op de Woenselse overweg, kijkend richting Fellenoord. Op de zijgevel van pand van der Sommen zien we nog het woord Waalwijk, een advertentie voor een verzekeringsmaatschappij uit die plaats. Niet gesigneerd.


Geplaatst op

18-05-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-05-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik geloof niet dat dit de Woenselse overweg is. Na het bekijken van alle overweg foto's ben ik er niet een tegengekomen met een pand met een café. Want hier lees ik duidelijk "café van der Sommen" en inderdaad Waalwijk om de hoek. Het spoorhuisje 53 kan ik ook niet vinden. Of het moet een eigen creatie van de schilder zijn.??


Datum: 18-05-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Na een nog betere bestudering; het pand op foto 27657 lijkt er wel op. De verhoudingen van de deuren en kozijnen klopt alleen, de tekst niet. De tabakshoek. Dat zou inhouden dat deze veel ouder is. Op foto 20220 staat wel een hoger spoorhuisje en het paaltje bij de voetgangers ook. Dus ruim van voor 1930. Neem mijn eerste commentaar maar met een korreltje.....


Datum: 18-05-2011
Naam: Sjef van Eijk  
img

Beste Ad, kijk eens naar foto 4656. Daar ontbreekt zo te zien de tekst 'De Tabakshoek' en lijkt er een andere tekst lager op de gevel te staan. En natuurlijk, het staat de kunstenaar vrij om .....


Datum: 18-05-2011
Naam: Jos van Kruijsdijk  
img

Dit is de Woenselse overweg, Deze gravure van de eindhovense kunstschilder Hasenbos komt ook voor in de uitgave: "eindhoven in oude ansichten". Ik heb thuis 'n orginele afdruk (gesigneerd + genummerd) van deze ets aan de muur.


Datum: 18-05-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ad, kijk ook eens naar foto 28285. Erg overtuigend, toch?!


Datum: 19-05-2011
Naam: Jos van Kruijsdijk  
img

Nog wat informatie over de ets die ik thuis heb, daarop staat rechtsonder geschreven: "woenselse overweg 1912 H. Hasenbos" (H staat voor Harrie). Overigens staat op de gevel: Café Boom van der Sommen. (???). Links begint de Fellenoord.