EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28006

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Grote Berg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kleding / Manufacturen

Onderwerp 3.:

De Gang

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Gang (1)

Beschrijving

Textielwinkel De Gang van de familie Sengers. De heer Marinus Sengers was toen prins bij De Lichtstadnarren en werd op zijn verjaardag vereerd met een aubade. In de grijze jas op de voorgrond: Chris Baats.
Deze winkel lag aan de Grote Berg 11, links op de foto het huidige EiB-Huys.


Geplaatst op

22-04-2011

Reacties:

Datum: 23-04-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Sengers textielzaken bestaan nog steeds, althans zeker in Tilburg. Of ze in Eindhoven nog bestaan zal ongetwijfeld de inzendster van de foto wel weten.


Datum: 24-04-2011
Naam: Gerard van de Vorle  

Heeft Willy nu een kapperszaak aan de Amundsenlaan ?


Datum: 26-04-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik denk dat hier een grote vergissing wordt gemaakt. De man op de foto is Chris Baats, let op de schrijfwijze. De oprichter van Cibatax heette Baetsen. De Chris op de foto was een broer van Tjeu Baats, beter bekend als Tony Bass en had volgens mij niks met taxi's.


Datum: 26-04-2011
Naam: Ad/Arie van den Heuvel  
img

Wedden dat Chris Baats wel iets met taxi's te maken heeft gehad Tiny, ik heb zelf bij deze man gewerkt, niet te verwarren met Beatsen van de Cibatax, dit is/was de eigenaar van de Cibatax en is begonnen in Tongelre, Raedeckerstraat..Chris Baats was geen eigenaar van de Eindhovense Taxicentrale maar directeur, de eigenaar was een advocaat uit Valkenswaard.


Datum: 26-04-2011
Naam: Adje vd Heuvel  
img

Ook ik ben maar een mens Tini en heb me in de straat vergist...Baetsen is met zijn Cibatax begonnen in de Rustenburgstraat (Tongelre) en zit nu in de Raedeckerstraat (Woensel).


Datum: 27-04-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik ook Ad(je), ik heb vanavond mijn voelhorens eens uitgestoken, Chris Baats was inderdaad directeur van de ETC. Hij had dus zeker wel iets met taxi's. Maar niet met Cibatax maar de naamsverwarring is begrijpelijk. Maar volgens mij moet jij ook zijn broer Jan kennen, Jan Baats was jarenlang chauffeur op de stadsbus. Jan was op de lagere school een klasgenoot van mij.


Datum: 28-04-2011
Naam: Peter Smid  
img

Cibatax is sinds 2002 gevestigd aan de Thorvaldsenlaan 12.


Datum: 26-11-2012
Naam: Cristel Baats  
img

Hallo, wat leuk om al die info te lezen.
Jan en Chris Baats waren mijn ooms en Herman Baats mijn vader.
Groetjes, Cristel Luiten-Baats


Datum: 28-11-2012
Naam: Ad Pluijm  
img

En Chris was mijn overbuurman. We kwamen wel eens bij elkaar om wat te drinken. Jack was de deur al uit alleen de jongste was nog thuis.


Datum: 01-02-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Kan het zijn, dat ik mij herinner, dat de ETC een filiaal had in de oude noodkerk aan de Hoogstraat?


Datum: 02-02-2015
Naam: Johan Vervest  
img

De ETC was altijd aan de Leenderweg. Had geen nevenvestigingen en is ontstaan door het samengaan van meerdere kleine taxibedrijven.


Datum: 02-02-2015
Naam: Johan Vervest  
img

Als ik mij niet vergis had je in Gestel de Riviertax. De naam van de eigenaar herinner ik mij niet meer.


Datum: 02-02-2015
Naam: Johan Vervest  
img

Was Cor van Oostrom.


Datum: 16-08-2018
Naam: Ad Pluijm  
img

Chris Baetsen was directeur-eigenaar van "Cibatax" die nu door zijn zoons voortgezet wordt. En "Hans textiel" is al een tijdje op de fles.


Datum: 16-08-2018
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja, "De Gang". Ik weet het nog. Is de zaak niet opgegaan in Hans Textiel, zoals die nu nog bestaat aan de Hoogstraat/Franz Leharplein?


Datum: 16-08-2018
Naam: Ad/Arie van den Heuvel  
img

Chris Baats kan ik mij nog herinneren als de directeur van de Eindhovense Taxi Centrale (ETC) aan de Leenderweg. Ik heb daar als taxichauffeur gewerkt eind jaren 70, begin jaren 80. Het was een vrolijke man die zeer goed met zijn personeel om kon gaan. Het Stadspaviljoen was zijn stamcafé. Naast de ETC woonde vroeger de Eindhovense bokser Hennie Toonen en als we dan waren afgewerkt en nog een potje kaartten wisten we dat we rustig en stil moesten doen, anders kwam Hennie wel even langs als we hem stoorden in zijn nachtrust. Een tijd waarvan ik zeg "toen was geluk heel gewoon".


Datum: 16-08-2018
Naam: Ben Brekelmans  
img

De naam Sengers associeer ik ook met de voetbalclub Woenselse Boys waar destijds o.a. Giel en Willy in het eerste speelden. Ze woonden in de Lijmbeekstraat en hadden daar volgens mij een textielwinkel thuis. "De Gang" was bekend in Eindhoven om zijn uitstekende prijs/kwaliteitverhouding plus hun wekelijkse aanbiedingen. Ze voerden ook een bekende slogan die me inmiddels helaas is ontschoten.


Datum: 16-08-2018
Naam: Peter Vervest  
img

Chris Baats is jarenlang mijn vriend geweest tot zijn overlijden, heeft ook mijn bruiloft geregeld. Chris was directeur van de Eindhovense taxicentrale. Eigenaar was advocaat Pastoor uit de Elzentlaan. Hij was enthousiast lid van de Lichtstadnarren. en oprichter van de Boerenbruiloft. Zong tijdens het Carnavalconcert het beroemde lied "Nie knieze nie zeuren". Hij had twee zonen, Jack (helaas overleden) en Robert (jarenlang vriend geweest van mijn zoon Fairry (zoon van mijn echtgenote Joke). Riet, de vrouw van Chris, leeft nog bij ons in de buurt.
Ik ben blij hem als vriend te hebben gekend.


Datum: 16-08-2018
Naam: Johan Vervest  
img

Eigenaren waren: Jan Prijden, Sjef Baets en Beelen sr. Piet den Hollander directeur, Christ Baats was bedrijfsleider, Frerker boekhouder/accountant. Mr. Pastoors de financier. Het was laatstgenoemd persoon die de ETC, zonder dat de eigenaren dit in de gaten hadden, liet failleren. Na faillissement is Sjef Baets samen met Beelen de Cibatax begonnen.


Datum: 16-08-2018
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Klopt Johan, dat was de Rivertax en zat op Rivierstraat nr. 2. Eigenaar was dhr. Van Oostrom. Zij hadden in elk geval geen filiaal, zo groot was dat bedrijf niet.


Datum: 16-08-2018
Naam: Tini van Rooij  
img

De foto is van 1970, ik heb er de beroepenlijst van dat jaar maar eens bijgehaald. Rivertax moet zijn Riviertax, dit is gecheckt met beroepenlijsten van andere jaren. Eigenaar was Van Oosterom, niet Van Oostrom. Een knipsel uit die beroepenlijst vind je als je hier klikt. Daar vind je ook o.a. Baetsen.


Datum: 16-08-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Het bedrijf op de Grote Berg begon aan het eind van de gang tussen het hier afgebeelde winkelpand en het EiB huis, vandaar de naam "De Gang". Ze verkochten er eindjaren '40 begin '50 goedkope textiel.


Datum: 17-08-2018
Naam: M.P.M.J.(Martin) Swinkels  
img

Marijke de Groot-Thijssen, u hebt het o.a. ook over de zaak "Hans Textiel" op de Grote Berg, die volgens u ontstaan zou zijn nadat er de textielzaak "de Gang" uit is gegaan. Maar u noemt ook "Hans Textiel" in Gestel op het Franz Leharplein. Om u uit de droom te helpen; deze zaak zit er al jaren niet meer of heeft er nooit gezeten, maar er zit wel een winkel van de "Zeeman".