Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 27845
Bijdrager Mark van de Laar
Jaar: 1975
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Post / PTT / KPN / TPG / TNT |Personeel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Jan van Kamp, Directeur Hoofdpostkantoor Eindhoven

Beschrijving Bij zijn afscheid ontving Jan van Kamp, directeur Hoofdpostkantoor Eindhoven, uit handen van een afvaardiging van de gemeente Eindhoven een bijzonder straatnaambord. Van Kamp, die uit hoofde van zijn functie jarenlang deel had uitgemaakt van de Eindhovense Commissie voor Straatnaamgeving, was in die hoedanigheid een sterk voorvechter van ouderwets voldragen straatnamen. Korte namen zoals Bouvigne, Sterkenburg enz. vond ie allemaal maar niks. Het zou alleen maar postale ellende veroorzaken, zeker bij beroerde handschriften. Bij zijn afscheid kreeg hij dus alsnog zijn zin: de 3e Verlengde Jan van Kampdwarsstraat.  Het bord sierde jarenlang de muur van de gang naar de directiekamer van het Hoofdpostkantoor aan de Stationsweg. (met dank aan Ben Brekelmans voor de foto-toelichting)
Geplaatst op 03-04-2011
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 03-04-2011
Naam: Mark van de Laar img

Jammer Ben, deze foto is gemaakt op 11 oktober 1975, kortom je kon nog met pensioen gaan voor je 65e..... Het was gezellig vanmiddag in het EIB-huis.... (Jaartal inmiddels gecorrigeerd, Mark.)


Datum: 15-04-2011
Naam: Wim Habraken

Echt niet! Jan van Kamp nam pas veel later afscheid. Kijk, in 1975 mocht ik meewerken aan postcodeproject. Dat was de invoering van de huidige postcode. Daar heb ik tot begin 1979 aan gewerkt. Toen ging ik naar de opleiding voor besteller-voorman. Ergens in de zomer moest ik de late dienst van de hoofdbesteller doen, immers die oude rotten gingen met zijn allen naar de receptie van het afscheid van meneer Van Kamp in de Jubileumhal(?). Voor een jonge besteller-voorman (27 jaar toen) niet echt gebruikelijk in die tijd en daarom weet ik het nog. Iedereen die even weg kon mocht ook weg van het werk. Toen een van de voorsorteerders terugkwam, kon ik er heel even tussenuit om ook meneer Van Kamp een handje te drukken. Dit kan dus nooit 1975 zijn. Nog een reden waarom niet: in 1978 werd de nieuwe (en huidige) postcode officieel. Het eerste dikke postcodeboek kwam toen uit. Ik kreeg toen een mooie microficheviewer ter beschikking en ik weet nog dat meneer Van Kamp toen op de kamer van de Adm Bestelling Briefpost kwam kijken en zich liet informeren. Hij was toen dus nog in dienst. Voor die tijd heb ik altijd het postcodewerk op de 6e etage gedaan. Dus dat zijn herinneringen die niet passen bij de datum 1975. Dat weet ik heel zeker!


Datum: 16-04-2011
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Ik kan niet anders dan je verhaal ondersteunen Wim. Tot september 1977 werkte ik bij mijn vader op het postkantoor Hoogstraat 73 en tot die tijd kwam dhr. Van Kamp als directeur regelmatig bij ons. Sorry Mark, maar je pa zou dit ook kunnen bevestigen.


Datum: 16-04-2011
Naam: Mark van de Laar img

Op de achterkant van de foto staat wel deze datum geschreven. Mijn vader was ceremoniemeester, hoop dat hij jullie reacties kan bevestigen.


Datum: 16-04-2011
Naam: Ben Brekelmans img

Mogelijk is deze foto dan gemaakt op de receptie van bijv. het 40-jarig jubileum van directeur van Kamp. Volgens het bord geboren in 1915, zou hij dan tegen zijn 20ste op de Hogere Postschool "Voorlinden" in Wassenaar zijn begonnen aan zijn postale carrière en dus veertig jaar later, in 1975, zijn gouden speld hebben gekregen. Dat sluit ook beter aan bij mijn gevoel dat dat straatnaambord ook in de "regeerperiode" van meneer Van Kamp nog een paar jaar aan de gangmuur hing. Toen ik in 1982 van Post Eindhoven naar Postdistrict Den Bosch ging, was dhr. Kempkes inmiddels alweer een jaar of twee directeur. Dhr. Van Kamp heeft voor mijn gevoel in 1980, hij werd toen 65, afscheid genomen. Hij tobde toen al met zijn gezondheid. In die periode heeft ie mij nog eens in mijn toenmalige hoedanigheid als hypotheekadviseur aan zijn ziekenhuisbed laten komen om zich te laten informeren over dingen en zaken. Een echte "mijnheer", onze meneer Van Kamp. Streng maar rechtvaardig, betrokken en sociaal bewogen: een echte autoriteit.