EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2766

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

431 Generalenbuurt

Straat:

Beekstraat*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Woensel

Onderwerp 3.:

Beekstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Beekstraat in Woensel. (2)

Beschrijving

De boerderij van de Wed. P. van Roy in de Beekstraat 15 op 23 mei 1976.


Geplaatst op

31-01-2006

Reacties:

Datum: 17-02-2007
Naam: Willemien Walravens  
img

Hier hebben wij vroeger gespeeld. Ik woon al 40 jaar in Duitsland en zou graag weten of er nog iemand is die zich iets daarvan herinnert. Ik zat op de meisjesschool in Vlokhoven bij onder andere juffrouw Van Rooi. Wij woonden op de Woenselsestraat tegenover groentenboer Wennekes. Graag een mailtje als u zich nog iets herinnert.


Datum: 04-10-2007
Naam: Jan (Johan) van Mullekom  
img

Beekstraat in Woensel(2) volgens mij moet dit zijn fam. Van Rooij. Ik heb nog op de lagere school gezeten met Jan van Rooij.
<<< voor mij is het altijd met één o geweest (Peter) >>>


Datum: 23-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

Ook ik heb met Jan v. Roij op de Lagere School gezeten, en het wordt inderdaad met één o geschreven. Een tante van hem was getrouwd met onze buurman destijds: Cees v.d. Akker (v. Roij). directeur van de voormalige Wasserij Morgenlicht, in de Woenselsestraat.


Datum: 19-10-2009
Naam: Frans van Tilburg.  
img

De familie Willems en de familie De Roij waren onze buren. Wij woonden tegenover de boerderij Willems. Het was een huis waar drie families in woonden: Van Tilburg, Ruis en Sijnen. Wij zijn toen verhuisd naar de Woenselsestraat en de families Van Mullekom en Walravens waren toen onze buren en links van ons was bakkerij Poel. De familie Vissers woonde weer naast Van Mullekom en was verzorger van voetbalclub Philipswijk waar wij bij voetbalden Frans, Jo, Theo en Gerrit van Tilburg. Mijn broer Gerrit is toen gekocht door P.S.V.


Datum: 20-10-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Frans, ik heb nooit geweten dat jullie familie Van Tilburg ooit in de Beekstraat heeft gewoond. Wel later, toen jullie in de Woenselsestraat woonden, en de fam. Van Mullekom en Walravens ook. Links van familie Toon Poell, ook onze bakker, wiens ambachtelijke brood toen nog persoonlijk werd bezorgd door Toon zelf! Hr. Vissers, die lange man, kan ik me ook nog goed herinneren als verzorger bij voetbalvereniging "Philipswijk", waar ik zelf ook nog gevoetbald heb. En alle kinderen Van Tilburg waren actief bij de club, mij bekend, en Gerrit werd de uitverkoren speler bij PSV, door PSV zelf destijds aangezocht! Een zeer sportieve familie was dat!


Datum: 21-10-2009
Naam: Willie van Tilburg  
img

Wim zie foto 10721 dan kun je aan het adres dat op de distributiekaart staat zien waar de familie van Tilburg in de Beekstraat heeft gewoond.
Op foto 12301 zie ook nog een stuk van het huis.


Datum: 29-10-2012
Naam: Wim Lodewijks  
img

Mijn overgrootvader, Wilhelmus Lodewijks, heeft ook nog in deze straat gewoond. In 1882 of 1883 verhuisde hij van Zeelst naar de Beekstraat E. Het huis had geen nummer maar een letter volgens het archief van het RHC-Eindhoven. Zijn oudste zoon (mijn opa) Franciscus heeft nadat hij in 1900 getrouwd was in de Zooystraat gewoond op de hoek van de Oude Torenstraat. Zie foto 29559.


Datum: 15-09-2016
Naam: Mathi Prygoda  
img

Gerrit van Tilburg woonde toen, zoals de meeste PSV'ers (Willy 1973 en René 1973) op Jasonstraat in 1971.