EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2748

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Keldermansstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Keldermansstraat. (6)

Beschrijving

Dichtgetimmerd en wachtend op een facelift of een beautybehandeling. In ieder geval een diepe peeling. Op de achtergrond de volledige reconstructie van de straat.


Geplaatst op

30-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-01-2006
Naam: Willem Verstegen. Best  
img

Perfect Hans, die vaktermen over de 'beauty behandeling' van dit pand. Ter info; een peeling is uit de gratie, tegenwoordig neemt men een 'micro-dermobrassie'. Kan ik voor dit pand dan ook sterk aanbevelen. Wat ik me natuurlijk nog wel goed herinner is dat vroeger in dit zelfde rijtje Op den Buijs (dierenbenodigheden) en Familie Spierings (Schoenmaker) woonden.


Datum: 28-02-2007
Naam: Bert Hoek  
img

Inderdaad Willem, maar voordat de dierenspeciaalzaak daar zat, zat daar nog een Jaminwinkel en vervolgens een drogist. Op de hoek een naaimachinewinkel en later een zaak waar huishoudelijk en sanitair materiaal verkocht werd.


Datum: 15-10-2009
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Er heeft ook nog een fietsenzaak in gezeten, weet alleen de naam niet meer.


Datum: 15-10-2009
Naam: Anoniem  

Klopt, de heer van Eertweg, die voorheen fietsen verkocht in zijn voorkamer op het Hendrik de Keyzerplein en achter zijn huis een hetstelwerkplaats had, startte later in dit pand een fietsenzaak, weer veel later heeft er volgens mij een dierenspeciaalzaak ingezeten<<< wie zond dit commentaar in? (red.)>>>


Datum: 28-03-2010
Naam: Toon Franse  
img

In dit pand ben ik in maart 1957 bij GFJ.Eisenkolb Machinehandel (naaimachines) gaan werken. Daarvoor maakte dhr. .Eisenkolb hier veel onderdelen zelf omdat deze na de oorlog schaars waren; in 1959 verhuisde de zaak naar de Emmasingel en ik heb er tot maart 2006 gewerkt waarvan de laatste 5 jaar in Bladel.