EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2725

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Keldermansstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Keldermansstraat. (3)

Beschrijving

Toen de Willem van Noortlaan nog op de Boschdijk uitkwam. RHC-e 1360


Geplaatst op

27-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-01-2006
Naam: Willem Verstegen. Best  
img

Deze lange rechte straat voor me is de Keldermansstraat, die op de Lievende Keijlaan uitkwam. Met links de Willem van Noortlaan waar vanuit de Boschdijk gezien nog lange tijd een dameskapper (Woezik) gevestigd was. En met op de hoek Eisenkolb met o.a de voor hun en voor ons de bekende Singersnaaimachines.


Datum: 23-08-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Willem wat leuk die goeie ouwe tijd, wij waren n.l. dikke vriendjes ik woonden bijna naast jou in de Cornelis Bloemaertstraat naast het gangetje. Maar wat ik me vaag herinner weet niet zeker, zat er naast Eisenkolb niet een cafetaria ?


Datum: 23-08-2006
Naam: Ad van Vroenhoven  

Beste jongens, oude maatjes; in de Keldermansstraat naast Eisenkolb zat vroeger een Jaminwinkel en daarnaast zat schoenmaker Spierings. Jullie hebben ook wel eens van jullie moeder gasmuntjes moeten gaan halen uit de automaat die bij deze Jaminwinkel tegen de muur hing. Aan de andere kant zat cafetarie Vermeulen in het 2e pand. Wat er toen in het eerste pand zat weet ik niet meer. Later was er een indisch restaurant in gevestigd. Willem, je mail ontvangen, je hoort spoedig van me.


Datum: 24-08-2006
Naam: Yvonne Quadflieg-Walravens  
img

In deze straat woonden twee tantes en ooms van mij met hun kinderen. De ene tante heette Marchien Habing en was getrouwd met Karel Selten. En haar zus Jansje getrouwd met Geert Meier woonde naast haar. Marchine had twee zoons en Jansje had drie zoons en vier dochters. Ze woonden van deze kant uit gezien links ongeveer in het midden van de straat.


Datum: 24-08-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Ad, in het eerste pand zat de Etos.


Datum: 24-08-2006
Naam: Erie Coolen  
img

Beste Ad jou uitleg klopt precies voor foto 2742 de kant naar de Allard du Hamelstraat. Maar ik meende dat Eisenkolb ook op deze hoek heeft gezeten voor hij naar de andere kant verhuisde, voor of na de Etos ? En of daarnaast een cafetaria in zat, wat jij dan bevestigd, bedankt. Tussen haakjes woonde jij toen in de Hendrik Staetslaan?


Datum: 03-09-2006
Naam: Ingrid Levens  
img

Ik lees steeds iets over schoenmaker Spierings. Als ik de naam Spierings hoor moet ik altijd aan een groenteboer denken die, denk ik, in de Alard du Hamelstraat zat. Hij had een aardappelschrapmachine.


Datum: 05-10-2006
Naam: Carlo Kant  
img

In het eerste pand zat in de jaren 50 banketbakker Vermeulen. Mw Vermeulen was zwaar invalide, maar stond altijd in de winkel. Eind jaren 60 is er een fritestent van gemaakt. Dan kwam de Etos. In de zgn 2e Keldermansstraat was de volgorde Eisenkolb, Jamin en Spierings.


Datum: 25-10-2006
Naam: Ine Beckmann-van Roode.  
img

Ikzelf ben in de Keldermandstraat, op nr 8, geboren in 1946 en heb er gewoond tot augustus 1958. Ik vond het er heerlijk en heb jaren heimwee naar de straat, de tuin en de speeltuin en vijver gehad. Toen de afbraak begon ben ik nog met mijn jongste broer Marc in ons oude huis gaan kijken, om te zien of mijn herinneringen klopten (wat gelukkig zo was). Het enige nadeel was, dat er door de wekenlange leegstand en wekenlange hitte een ware vlooienplaag heerste..... Zwart van de beestjes zijn we de Keldermansstraat weer ingerend en hebben een paar rondjes om de vijver gelopen om ze kwijt te raken.
De families die ik me nog herinner zijn: Van de Wetering, Selten, Sloten, Witteveen (volgens mij zijn zij naar Australië gegaan).
De grootste speurtochten die we maakten waren naar De Witte Boerderij, ik denk dat die stond waar nu het grasveld bij de Oude Bosschebaan/Lieven de Keijlaan is. Het zwarte pad waar we over moesten om in de weilanden bloemen te kunnen plukken. 'n Geweldige tijd


Datum: 14-11-2006
Naam: Yvonne Levens  
img

Beste Ine, ik woonde vroeger in de Keldermansstraat 11, op 13 woonde Aukje Koopman en op 9 fam. v.d. Wetering (Anneke Mies Marijke en Janny). De fam. Sloten hadden een dochter Bea. Wij mochten er altijd TV kijken (tante Hanny, dappere Dodo). Tegenover ons woonden ook nog fam. Bust, Jetten en Manders.


Datum: 14-11-2006
Naam: Ellie Goossens de Vries  
img

Beste Ine, ik woonde vroeger in de Keldermansstraat 11, op 13 woonde Aukje Koopman en op 9 fam. v.d. Wetering (Anneke Mies Marijke en Janny). De fam. Sloten hadden een dochter Bea. Wij mochten er altijd TV kijken (tante Hanny, dappere Dodo). Tegenover ons woonden ook nog fam. Bust, Jetten en Manders.
===Ellie graag je e-mailadres doorgeven. Red.===


Datum: 16-11-2006
Naam: Yvonne Levens  
img

Ingrid, 't klopt dat in de Alard du Hamelstraat een groenteboer zat. Ik meen ook dat deze Spierings heette maar durf er geen eed op te doen. Ik herinner me ook die (kriel)aardappelmachine en dat als je aardappels kocht, deze met een grote riek in de weegschaal gegooid werden.
De schoenwinkel Spierings uit de Keldermansstraat was vooral voor grote gezinnen als 't onze handig vanwege de lat of de pof!!


Datum: 17-11-2006
Naam: Wilem Verstegen  
img

Hoi Yvonne, de naam Spierings is correct ik herinner me het nog als de dag van gisteren en zie deze groenteboer zo voor me. Nog even voor Ellie, heb ik het goed dat jij ook een broer had die Harm heette en veel later in het huwelijksbootje stapte met Mary Waterreus?


Datum: 19-11-2006
Naam: Ellie Goossens -de Vries  
img

Willem, Ja dat klopt. Harm en Mary vierden dit jaar hun 40 jr. huwelijk.


Datum: 25-02-2007
Naam: Marjan Levens  
img

Op de hoek van de Keldermansstraat en de Willem van Noortlaan, zat de Oasebar.


Datum: 26-02-2007
Naam: Jan Heijink  
img

In dit pand heeft ook de Etos-reclameafdeling gezeten (1966) waar ik 4 jaar gewerkt heb met o.a Henk Smets, Piet Verlijsdonk, Ronald Korenman en de chef Jan van Breemen