EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2723

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Keldermansstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Keldermansstraat. (2)

Beschrijving

Keldermansstraat met een aantal vernieuwde of nieuwe huizen. Links op de hoek Djawa. Ooit een uitstekend (oost)Javaans restaurant. Toen we daar eens gegeten hadden zei mijn vriendin: "Nu kunnen we trouwen, hier kan ik mijn familie wel voor de bruiloft uitnodigen."


Geplaatst op

27-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Die ramen heb ik vaak moeten wassen toen ik daar als 15-jarige ging werken! In het woonhuis boven de Etoswinkel woonde de fam vd Elst.


Datum: 27-01-2006
Naam: Willem Verstegen. Best  
img

Diny, dit lijkt me nou echt een foto voor jou om die van een leuke opmerking te voorzien, vooral als het over het pand gaat waar nu Dwaja in gevestigd is.
Groet, Willem.


Datum: 27-01-2006
Naam: Willem Verstegen. Best  
img

Sorry Hans, dit was louter toeval.


Datum: 27-01-2006
Naam: Anne Troost  
img

Diny, Hans Bust waar wij het al eens over hebben gehad woonde vanaf het pleintje links in de Keldermansstraat. Hij woonde daar met zijn vader en zuster. Moeder was overleden. Dit was begin jaren zestig dat ik daar kwam.


Datum: 27-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

De huizen zijn gerenoveerd maar zo te zien is er aan het winkelpand weinig gedaan.
Aan de linkerkant, naar achteren was het magazijn van de winkel. Daarachter was een binnenplaats waar de fietsen van het personeel stonden. Dat magazijn heb ik ook nog speciale herinneringen aan want als ik geen ramen hoefde te wassen moest ik in de eerste week dat ik daar werkte suiker afwegen. De hele dag suiker wegen (1kilozakken) en leren de zakken dichtvouwen. Elke keer als ik een zak van 50 kilo klaar had kwam de chef er weer een nieuwe zak klaarzetten. Om gek van te worden. Maar toen de eerste week voorbij was mocht ik echt in de winkel staan en dat was leuk. Daar heb ik Emile leren kennen.


Datum: 27-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

De familie Bust woonde daar inderdaad Anne. Ik dacht dat die alleen twee dochters hadden maar dat is dan niet juist. Ik heb die Moeder nog wel gekend. Op een foto van de Philipsschool Pieter Poststraat staat Hans volgens mij ook. Hij is dan waarschijnlijk later naar de school in de Jonghlaan gegaan.


Datum: 28-01-2006
Naam: Anne Troost  
img

Richting Alard Du Hamelstraat vanaf hier dan ook links woonde rond die zelfde tijd de fam. van de Leur. Zij kwamen van de Archimedesstraat. Hun zoon was Cor van de Leur die de bloemenwinkel Mille Fleurs op de hoek van de Pastoor van Arslaan en het plein is begonnen. De fam van de Leur had drie zoons en een dochter.


Datum: 16-09-2006
Naam: Jan Heijink  
img

Rond 1965 was in dit pand de Etos-reklameafdeling gevestigd met als chef Jan van Breemen. Ik heb daar nog gewerkt met o.a. Henk Smets, Piet Verlijsdonk, Annie Nent en Peter Aarts.


Datum: 05-10-2006
Naam: Carlo Kant  
img

De familie Bust woonde op huisnummer 12. Twee oudere dochters en Hans. Ikzelf woonde op 28. Met Hans heb ik veel gespeeld. Naast Bust de familie Manders. Andere namen zijn Harm en Ellie de Vries, Aukje .., de fam Pranger op de hoek van L de Keylaan, aan de andere kant Helma Goderie, de familie van Zutphen, Mies zat bij mij in de klas van de 3e Philips lagere school. Op 7 de jongens van Thissen. Op nr 2 woonden ook kinderen, maar die mochten niet met ons buiten spelen. Dus dat was altijd plagen, toen al! Van de Hendrik de Keyzerplein de twee zusjes Lichteneigen, de jongste was ontzettend lening en liep altijd op haar handen op straat. Ik geloof Janneke en Ingrid. Ook woonden daar Daaf Veenendaal met zus Carla. Daaf en Harm de Vries en Teun Boon van de Lieven de Keylaan waren goede handballers bij PSV.


Datum: 06-10-2006
Naam: Henny Daalhuizen.  
img

Waren de twee oudere dochters van de fam. Bust Coby en Gerrie? Ze zaten net een klas onder mij op de 3e Philips lagere school aan de Pieter Poststraat.


Datum: 18-03-2007
Naam: Jannie Smets Verhoef  
img

In dit pand zijn wij na ons trouwen op 26-11-1965 gaan wonen op de verdieping boven de reklame afdeling van Etos. Op 11-4-1967 is daar onze zoon Peter geboren. Tegenover was het café van Wout en Ria de Boer. Daarnaast de textielwinkel van v. Meurs en naast ons een frietzaak van ?. Wij hebben veel leuke en gezellige herinneringen aan die tijd. Vooral aan alles wat er was in het café toen Wout en Ria naar Hilversum gingen.


Datum: 13-08-2008
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Zat aan de rechterzijde van het pand later niet een friettent van Willie Vermeulen, die later een kroeg aan de Barrierweg heeft geopend of overgenomen, genaamd het Barrierke?


Datum: 14-08-2008
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Dat hij toen de kroeg op de Barrierweg heeft overgenomen dat zal zo rond 1972 zijn geweest, dus dat kan dan wel kloppen dat je dat niet meer hebt meegemaakt.


Datum: 14-08-2008
Naam: Jannie Smets  
img

Nu ik de naam Vermeulen zie kan ik me die wel weer herinneren. Maar of deze een café heeft overgenomen weet ik niet. Wij zijn in November 1968 weer verhuisd naar Veldhoven.


Datum: 15-08-2008
Naam: Noud Burman  
img

Inderdaad, daar zat de fritestent van Vermeulen. In eerste instantie WIllie en Peter Vermeulen. Het flipperen om een halve haan, uitbetaald aan het einde van de week, was uniek. Willie is daarna daar doorgegaan en Peter is begonnen met een fritestent in de Pioenroosstraat.
Daarna is Willie Vermeulen inderdaad begonnen in café de Barrier op de Barrieweg. Hele leuke tijden daar meegemaakt. Daarna heeft hij een broodjesbar geopend op de Begijnenhof onder de naam: Het Bolletje. Kwaliteit daar was zijn reclame. Inmiddels is hij 65.


Datum: 07-11-2014
Naam: Frans Luijten  
img

Hoi, ik ben op zoek naar de familie vd Elst, die toen boven de frietzaak woonde, ik wil weten of ik Henk, Antje of Marlies nog kan bereiken.

bvd FranS


Datum: 13-12-2014
Naam: Frans Luijten  
img

Ondertussen gevonden.