EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2739

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Hagenkampweg Noord/Hagenkampweg*

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kruideniers / Levensmiddelen / Supermarkten

Onderwerp 3.:

Vergouwen / Rens van Dijk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De kruidenierswinkel van Vergouwen.

Beschrijving

Deze winkel heeft lang bestaan op de Hagenkampweg. Hij lag vroeger aan de andere kant van 't café van Tontje Welten. Het pand staat er nog steeds. Het was de kruidenierswinkel van Vergouwen. Later is daar de schoonzoon van de fam. Vergouwen ingekomen: Rens van Dijk. Atlantis nummer 0003042


Geplaatst op

28-01-2006

Reacties:

Datum: 06-02-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Van Ballegooijen is daarna bij ons in de Rivierstraat komen wonen. Dat moet zo ongeveer bij de Vege van de Fam. Peijnenburg geweest zijn. Kan het zijn dat ze de politie toen 'pepermuntjes' noemden, vanwege de witte pet, Hennie?


Datum: 07-02-2006
Naam: Wim van Valen  
img

Deze winkel ken ik nog goed, als je tussen Welten en Vergouwen richting Gestel ging kwam je op 'n zwart pad dat uitkwam op de Laagstraat. Daar woonde ik toen, nou ik...ons gezin. Als jongen van 14 werkte ik bij Philips op de Emmasingel. Zodoende kwam ik daar langs en heb er menig IJCOLA'TJE gekocht bij Vergouwen ( in 1934).


Datum: 27-01-2015
Naam: Fons de Wit  
img

Daar heeft Rens van Dijk lang zijn kruidenierswinkel gehad. Rens bracht vroeger de boodschappen nog aan huis, ik geloof op zaterdagavond. Rens was de zoon van (Johan?) van Dijk die een kruidenierswinkel had op de hoek van het Lodewijk Napoleonplein. Ik geloof dat Rens die overnam en later naar het pand op de Hagenkampweg vertrok. Mooie tijden, toen!


Datum: 24-03-2015
Naam: Ronald Koreman  
img

Een knusse kruidenierswinkel met achter de toonbank Rens van Dijk zelf, met zijn vooruitstekende kin en altijd gekleed in een witte werkjas. Ik ruik het onuitwisbare en typische luchtje van de winkel nog. Mooie tijden!