EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27315

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Brahmslaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kassen van Meulendijks

Beschrijving

Beneden staan de kassen van Meulendijks. Op de achtergrond de Brahmslaan.


Geplaatst op

18-02-2011

Reacties:

Datum: 18-02-2011
Naam: Martin Swinkels  
img

De straat op de achtergrond is niet de Brahmslaan, maar de Schumannstraat.


Datum: 20-02-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Links op de achtergrond is de Brahmslaan met een duidelijk plaatje van de oude school die er stond. Bij dat donkerder gekleurd boompje/struik staat mijn huisje nu. Zie foto 24026.


Datum: 15-08-2016
Naam: Mathi Prygoda  
img

Op de achtergrond de "broeikas". Ik ben daar vaak geweest met mijn moeder om plantjes te kopen.


Datum: 19-08-2016
Naam: M.P.M.J.(Martin) Swinkels  
img

De bloemenkassen van Meulendijks en later van Van Bakel. Op deze grond woon ik nu in een bungalow.


Datum: 14-04-2021
Naam: Pim van gestel  
img

Deze foto is dan gemaakt vanaf het platte dakje van de Lambertusschool als ik het zo zie. Toen ik daar vroeger op school zat is me altijd bijgebleven dat er links in de maanden net voor december altijd grote hoeveelheden kerstbomen stonden die dan verkocht werden. Wat Ad zegt klopt, dat op de achtergrond ook nog een school staat. Deze is al lang geleden afgebroken en vervangen door huizen. En hier op deze foto staan nu op de plek van de tuinkassen bungalows. Leuk om te zien.


Datum: 16-04-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Ik kan me niet voorstellen dat de Lambertusschool een plat dak heeft gehad. Ik heb er vanaf de opening van de school op gezeten tot het zesde jaar en nooit een plat dak gezien. De school op de achtergrond zou de Grafische School aan de Humperdincklaan kunnen zijn. Of het flatgebouw aan het Karel de Groteplein, waarin Atlanta zat. Beter bekend van de rijexamens. Bij de ingang van de school zat toen een kolenboer.


Datum: 21-04-2021
Naam: Pim van gestel  
img

Hoi Ad. Nee, ik kon het ook niet ontdekken. Ik ben er van de week nog langsgelopen maar zie inderdaad geen plat dak. Ik vraag me wel af vanaf welke plek deze foto dan is genomen.


Datum: 21-04-2021
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Nu heb ik altijd gedacht dat de St. Lambertusschool achter de St. Lambertuskerk stond. Mijn broer zat daar op de lagere school. Ik herken even niets.


Datum: 22-04-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Achter de kerk was het kerkhof en naast de kerk rechts de pastorie. Dan de kleuterschool en het nonnenklooster en daarachter de pastoorstuin, en daarnaast de meisjesschool. Het kan zijn dat je je daar mee vergist. Wat het platdak betreft, volgens mij is het dak van hun eigen woning.


Datum: 23-04-2021
Naam: Pim van gestel  
img

Hoi Giovanni. Ik denk dat jij dat de kleuterschool het Zonnekind bedoelt. Deze stond inderdaad achter/naast de Lambertuskerk. De school had twee ingangen, aan de Genneperweg en aan de Hoogstraat. Nu zit daar volgens mij een Emmaus. Zie ook foto's 7372, 10833 en 10834.


Datum: 24-04-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Beste Pim, ik schrijf nu over de jaren tussen 1945-1950. Achterin naast het klooster aan de Hoogstraat had je links een poortje naar het speelplaatsje waar mijn moeder niet in mocht. Als je wat gedaan had, en dan moest mijn moeder zich melden bij juffrouw Stien. Ik wilde niet opgesloten zijn en was dikwijls eerder thuis dan mijn moeder.