EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

36541

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Laagstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, St Lambertusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Klassenfoto Lambertusschool

Beschrijving


Geplaatst op

12-01-2016

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-01-2016
Naam: Ton Burghouts  
img

Toen waren we nog jong en onbedorven; nu zijn we tegen de 50 jaar en ik sta er niet voor in dat we allemaal (nog) onbedorven zijn; maar wel jong van hart.


Datum: 13-01-2016
Naam: Ton Burghouts  
img

Toen ik nog op de lagere school (Lambertusschool) zat, stond er voor het stenen hoofdgebouw een houten gebouw waarin de eerste-klassers waren ondergebracht. Volgens mij had dat gebouwtje twee klasruimtes.


Datum: 05-04-2017
Naam: Pim van Gestel  
img

Ja dat klopt Ton. Daarin waren de eerste en tweede klas ondergebracht. Juffrouw Van de Ven en juffrouw Roets zwaaiden daar de scepter. En tegenover de school was een snoepwinkeltje in de voorkamer van een huis. Ze hadden daar allemaal van die heerlijke ouderwetse snoepjes. Ik heb zeven jaar op de Lambertusschool gezeten (één keer blijven zitten). Leuke tijd. Er stonden toen nog aan de zijkant waar nu de bungalowtjes zijn gebouwd bloemenkassen en tegen de kersttijd stonden er altijd hele rijen kerstbomen. Namen die me nog zijn bijgebleven: meneer van Donk (hoofdmeester), later werd dit de heer Van Leeuwen, meneer Hermans, juffrouw Van Wijnhoven (haar dochter Annemarie zat ook daar), juffrouw Kanen (met houten been), juffrouw Van Viegen, en niet te vergeten meester Baks met zijn Zündapp en praten met speeksel. Altijd wilde hij aan je spierballen voelen of je al sterk was. Beetje vreemde gast.


Datum: 05-04-2017
Naam: Pim van Gestel  
img

Namen bij deze foto: Betty Kapel, meisje met kroeshaar. Eddy van de Munckhof (zit voor Betty op de grond). Het andere donkere meisje is volgens mij Astrid Hurkmans. Mooiste meisje van de klas destijds. Verder nog wel meer bekende gezichten, maar ik weet geen namen daarvan.