EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2712

Bijdrager:

Jaar:

1989

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Lorentzstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Lorentzstraat no. 2, no. 4, no. 6.

Beschrijving

De huizen zijn gesloopt in 1990. Daarna is er op deze plaats nieuwbouw gepleegd. Ze waren eigendom van de Ver. Volkshuisvesting. Het totale plan heet "het Lijntje". De huizen waar je op de achterkant kijkt staan op de Boschdijk no. 507 en no. 509.


Geplaatst op

27-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-09-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Als ik zo eens naar die stoeprand kijk zie ik in gedachte een heel rijtje buurtgenootjes zitten gewapend met een veligheidsspeld. Zondagssmiddags kwam regelmatig een man in de straat venten met krabben en krukels. Je kocht dan voor een dubbeltje een klein puntzakje krukels. Je kreeg dan een mosterdglaasje vol geschept uit een kistje. Man, man om je vingers bij op te eten.


Datum: 12-09-2006
Naam: Ingrid Levens  
img

Hee hans, ik zie je huis en ik zie het gangetje waar wij rondstruinden en ineens valt me iets binnen. Hadden jullie een hondje dat Keesje heette?


Datum: 12-09-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Krabben en krukelen, witte bakfiets, vader en zoon van Bakel reden door Woensel west op zondagmorgen, zoon Rinus doet nu in marktkramen.
===Zoon Mentie verkoopt vis op de markt===Hans===


Datum: 12-09-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Ingrid, wij hadden geen bloeddorstige hond, maar wel een keeshond.


Datum: 13-09-2006
Naam: Ingrid Levens  
img

Okay Hans, een keeshondje dat Kees heet. Je gaat iets leuks van me krijgen, via email.


Datum: 19-01-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Krabben en krukels, op de zondagmiddag kwam hij door de straat. Snel bord leegeten, anders was hij weer weg, ook al lustte ik het niet. Maar deze had een bijnaam, of was het zijn echte naam: DE NEUS. Hij had wel een grote neus.


Datum: 19-09-2010
Naam: Ad van Eijck  
img

Als ik de verhalen zie die jullie schrijven over de man met de witte kar met krabben en krukels dan loopt het water weer uit mijn mond. Je moest die dingen er met een speld uittrekken en het harde stukje aan de voorkant er af halen. Ze waren wel heel erg zout. Hans wij kennen elkaar omdat jij op 2 woonde en mijn opa en oma op nr.6 (links op de foto). Ik kom ook de naam Ingrid Levens tegen. Woonde jij niet op de Boschdijk op de hoek van de Pieter Zeemanstraat? En heb jij ook een zus Yvon?


Datum: 10-05-2011
Naam: Yvonne Levens  
img

Ad, ik zie je bericht nu pas maar beter laat dan nooit...............mijn zusje Ingrid en ik woonden samen met onze ouders en nog zes broers en zusters inderdaad op de hoek Boschdijk/Pieter Zeemanstraat. Ben benieuwd waarvan of hoe je ons kent?


Datum: 15-05-2011
Naam: Ad van Eijck  
img

Beste Yvonne, Ik ken jullie van vroeger. Mijn opa en oma (Brouwers) woonde in de Lorentzstraat op nr.6. Hun tuin lag met de achterkant tegen het PNEM huisje. In hun tuin stond een ijzeren paal van waaruit antennedraden naar elk huis liepen. Willem Neggers die op nr.10 woonde was een duivenmelker en had aan deze draden kurken geregen zodat zijn duiven niet tegen de draden zouden vliegen. Mijn opa had ook nog een volkstuin achter de familie Gietman die aan de Boschdijk woonde. De naam van mijn moeder is Toos Brouwers en zij is getrouwd met Wim van Eijck. Mijn vader was kapper en heeft vroeger nog bij kapsalon Donkers aan de Boschdijk gewerkt. Als je het gangetje achter jullie inliep naar de Lorenzstraat toe dan was de eerste tuin die je tegen kwam van mijn opa en oma. De volgende tuin was van de familie Bos en daarnaast woonde de familie Vervoort en langs dit huis kwam je in de Lorentzstraat. Fam.Vervoort woonde op nr.2, familie Bos op nr.4 en mijn opa en oma op nr.6. In die tijd bestond de Pieter Zeemanstraat nog maar uit een stuk of zes huizen gelegen tegen de Groenewouseweg.In die tijd stond er de steenfabriek nog met eernaast gelegen speeltuin de Vriendschap.Wij kwamen dagelijks bij mijn opa en oma omdat mijn ouders een paar straten verderop woonden nl.in de Newtonstraat. Daarom ken ik jullie ook goed. Groeten Ad (Adriaan) van Eijck.


Datum: 29-05-2011
Naam: Yvonne Levens  
img

Jammer dat ik me je niet herinner. Die tuin van je grootouders die zo ongeveer tegen het PNEM -huisje lag, herinner ik me goed. Je grootouders zelf kan ik me ook niet meer niet voor de geest halen. Wel herinner ik me de familie Neggers, Bos, Wubbe, Doomen en Vervoort. Deze laatste familie had een vreselijk keffende hond (sorry Hans) die vaak aansloeg als je dat kronkelende gangetje doorliep. Een geluid dat daar uit kwam! Ik schrok me iedere keer lam.