Fotonr.: 27103
Bijdrager A. Hofmans
Jaar: 1951
Locatie 1.:Strijp |624 Drents Dorp |Kootwijkstraat
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Strijp, St Franciscusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

School Kootwijkstraat

Beschrijving Dit was de 6e klas van de school aan de Kootwijkstraat. Namen kan ik me niet meer herinneren behalve dat ik er zelf ook op sta.
Geplaatst op 02-02-2011

Reacties

Datum: 14-10-2011
Naam: Cees van der Leeuw img

Ik heb een vraag m.b.t de school aan de Apeldoornstraat en weet even niet waar ik deze kwijt moet,
vandaar maar even hier. Voor zover ik weet is de 2e Philipsschool naar de school in de Kootwijkstraat gegaan.
Ik ben al een tijdje op zoek naar de klasselijsten van de 2e Philipsschool en mogelijk zijn deze mee gegaan naar de Kootwijkstraat.
Naam die ik in verband hiermee heb gekregen is Jose Hopstaken (toentertijd verbonden aan de 2e Ph. School voor zover ik weet).
Heeft er iemand enig idee of er nog archiefmateriaal is van de 2e Philipsschool in de archieven van de school in de Kootwijkstraat?
Met vriendelijke groeten,
Cees van der Leeuw


Datum: 14-10-2011
Naam: A.Hofmans img

Deze foto is genomen met 6e klassers van de school aan de Zeelsterstraat, De reden waarom deze 6e klassers naar de school aan de Kootwijkstraat zijn gegaan is me ontschoten.


Datum: 07-05-2014
Naam: R.D. img

De school aan de Apeldoornstraat werd afgebroken - ergens tussen '93-'95 - omdat er destijds sprake was van een tekort aan leerlingen en er nieuwbouw in aankomst was op het terrein (destijds sprake van een bejaardentehuis en op de Halvemaanstraat een nieuwe school). Ik heb groep 3 nog gedaan aan de Apeldoornstraat (een gemengde klas 3/4) en ben met de hele school aan de Kootwijkstraat overgeplaatst. Dick van der Wielen was geloof ik de directeur en is directeur geworden aan de Kootwijkstraat (samen met adjunct-directeur Van Kemenade). Dick is een aantal jaren geleden overleden. Jose ken ik ook, is een van mijn kleuterjuffen geweest. Als ik het goed heb zijn er van de Nutsschool niet veel mensen meer werkzaam aan de Kootwijkstraat. De enige die ik nog wel eens tegenkom is inderdaad Jose Hopstaken. De nieuwbouw heeft overigens verschrikkelijk lang geduurd. Mijn vader was voorzitter van de MR in mijn schooltijd en heeft dit nieuwbouw-drama van dichtbij meegemaakt. Het was - als ik mij dat goed herinner - destijds als sprake dat het in mijn schooltijd al voltooid zou zijn, ondertussen duurt het voort tot heden - hoewel de nieuwbouw al gestart is. Als ik er nog eens kom, dan zal ik eens vragen wat er met dat soort lijsten is gebeurd.
<<< En wie is R.D.? (Red.) >>>