EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22210

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Kootwijkstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, St Franciscusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Franciscusschool, Jongens lagere school, Kootwijkstraat

Beschrijving

Behalve mezelf, helemaal links, herinner ik me nog een tweetal klasgenootjes op de onderste rij. Tweede van rechts moet ene Ebben zijn en de vierde van rechts ene Koolen.


Geplaatst op

14-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-11-2009
Naam: Frans Snoek  
img

Ik kan de linkse zijn met gestreepte trui, als dit de 2e klas is. Is de meester mijnheer de Beer?


Datum: 14-11-2009
Naam: Cor van de Mortel  
img

Dag Frans, dat kan ik me niet meer herinneren. maar ik beloof je dat ik diep in mijn geheugen ga graven. Ik kom hier op terug.


Datum: 15-11-2009
Naam: Cor van de Mortel  
img

Beste Frans,
Tja dat moet wel "de Beer" zijn. Ik heb in het schooljaar 1954/1955 lesgehad van Juf. Van de Put, die me altijd wist te belonen met een aansteker als ik goed mijn best deed. Ik ben in de tweede helft van het schooljaar pas in deze klas terecht gekomen. Staat me ook nog bij dat in 1955 de middeleeuwse buitenpisbakken tegen de Oostmuur werden afgebroken vanwege de vreselijke stank als iedereen naar het toilet was geweest. Ook de naaste bewoners van de school vergingen van de stank-overlast. Van de tweede klas kan ik me niets meer herinneren.Van de derde al iets meer. De foto is gemaakt ter gelegenheid van de verjaardag van de Meester. Enkele leerlingennamen staan me nog bij zoals Anton van der Plas, genie en wonderkind Adrie Setz, Henri Middendorp, Nijs Kroese, Dielis van Rijn en Slaats.
In de vierde en vijfde klas meen ik les gehad te hebben van heer van Lieshout die immer en altijd aan zijn oor zat te friemelen en daarbij de meest vreemde grimassen maakte.
In het zesde lesjaar hebben we even kennis gemaakt met de Hoofd-onderwijzer heer Van de Jagt die naar de Nederlandse Antillen is vertrokken.
Zijn taak werd overgenomen door Heer Weijlaars.


Datum: 19-11-2009
Naam: Wim Verkuijlen  
img

Cor, heb jij ook op deze school gezeten?? Ik wel en mijn eerste juffrouw was juf vd Put. De hoofd onderwijzer was inderdaad hr. Jagt. ik ben de zoon van de melkboer die in deze wijk melk bezorgde., dus iedere morgen eest met mijn vader de tempo (driewieler) beladen, dan melk venten, en rond 8 uur naar school.


Datum: 19-11-2009
Naam: Cor van de Mortel  
img

Zeker weten Willem. Van 1954 tot en met 1960. Juf. van de Put had altijd een lessenaar vol met aanstekers. De lessenaar helemaal achteraan in de tweede rij als je de klas op de begane grond, meteen links, binnenkwam. De melkventer kan ik me nog wel herinneren want die kwam soms ook in de Hamakerstraat waar ik woonde. Dan moet jij daar in 1951 rond hebben gelopen totdat je naar een andere school ging.
Dat je de zoon van de melkboer bent is voor mij geen nieuws. Dat wist ik al. Jij hebt nog jaren in de Kreugelstraat gewoond. Ik woonde in 1954 in de Cornelis Dopperstraat in Gestel, daarna in maart in de Eikenstraat ( bij de kruidenier "Verkuijlen" om de hoek dus ) en het einde van het schooljaar in de Hamakerstraat.


Datum: 27-03-2010
Naam: Jan de Wijse  
img

Les in de eerste klas van jufrouw van der Put. verder van de Beer, met zijn motor, dit was een Norton. Van de heer van Engelen,die je oor er bijna afdraaide. Van de heer Cornelissen, deze kwam uit Best. ben daar nog op bezoek geweest. In de zesde van de heer Jagt. In deze klas stierf de paus en daar was ik zo van onder de indruk, dat ik de naam Eugenio Paschello, de eigenlijke naam van de paus, in de schoolbank heb gekrast. Ik zat toevallig toen op iemand ander zijn plaats. De volgende dag weer op mijn eigen plaats, toen kwam de jongen terug die altijd op die plaats zat en toen ,ja........


Datum: 30-04-2010
Naam: Peter de Pon  
img

Ik ken de meeste nog en sta er misschien ook op. Hartstikke leuk die goeie ouwe tijd!


Datum: 30-04-2010
Naam: Frans Snoek  
img

In deze klas zat ook Jelle de Leeuw en Dannie (Danny)Lammers. En Peter de Pon, woonde jij niet in de Groenlostraat?


Datum: 30-04-2010
Naam: Peter de Pon  
img

Ja Frans, dat klopt. Ik woonde in de Groenlostraat 24? Dat huis staat er nog. Jelle de Leeuw kan ik me niet herinneren. De groetjes Peter de Pon


Datum: 01-05-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Dacht ik wel, jij was wat flink, geen nood ben ik nu ook. Je woonde ongeveer in het midden van de straat, van de Ruurlostraat uit gezien, links. Op de hoek woonde een roodharig meisje, die woonde net achter ons. Ik woonde op de hoek Ruurlostraat en Groenlostraat, naast Rijkers. Jelle de Leeuw is een neef van de rijschool in de Zutphenstraat, in dezelfde rij waar de Haas woonde. Ons oude huis staat er nog en Jelle woonde in de Ruurlostraat tegenover ons en zat dus ook bij mij in de klas in de Kootwijkstraat, St. Franciscusschool bij meneer de Beer. Jelle ging met mij (2e klas) over naar de Jan Lighthartschoo. Meester de Beer leefde in de Middeleeuwen. Hij sloeg je tegen je kop en gooide ook de bordenwisborstel naar je hoofd. Je moest hem terug brengen en je hand laten zien, daar sloeg hij dan op met de aanwijsstok of een grote liniaal. Wat een tijd.


Datum: 01-05-2010
Naam: Peter de Pon  
img

Jelle ken ik wel? Maar zat nooit bij mij in de klas. Je hebt nog een goed geheugen. Alles klopt.


Datum: 30-05-2010
Naam: Jan de Wijse  
img

Jelle en Douwe de Leeuw woonden als tweeling in de Zutphenstraat. De familie woonde naast de Haas. Tevens wil ik de groetjes doen aan Peter de Pon. Het was een leuke schooltijd, met weinig zorgen. De enige zorg die je had, was de schooltandarts die altijd op het kantoortje van de Franciscusschool zat.


Datum: 30-05-2010
Naam: Wim Verkuijlen  
img

En vergeet de reeks inentingen niet. Als die gedaan moesten worden, dan klasgewijs, achterelkaar in de rij de trap op naar de eerste verdieping. Mouwen opgestroopt en maar wachten op de prik.


Datum: 30-05-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Jan de Wijse, in de Zutphenstraat woonde de tweeling en hun zus, ik dacht Marga. Maar de Jelle de Leeuw waar ik het over had is een neef van hun en woonde bij mij aan de overzijde van de Ruurlostraat, ik woonde op 18 op de hoek,  naast Rijkers hoek Groenlostraat en Ruurlostraat. Woonde jij ook niet ooit in de Vlasserstraat? Jelle had twee zussen, Ali en ik dacht ook Marga. Jelle is er helaas niet meer.


Datum: 06-06-2010
Naam: Jan de Wijse  
img

Frans,nu weet ik het weer wat de Leeuw aangaat . In de Vlasserstraat woonde mijn broer Theo, die had een autosloperij van Dafjes. maar dat is lang geleden. in de Ruurlostraat woonden ook nog de familie Rutten, dit was familie van mij {Henk,Theo,Broer,André,etc}.