EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2670

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-laan/Mathildelaan*

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Bioscopen / Theaters / Muziekcentra

Onderwerp 3.:

POC / Philips Schouwburg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Ontspanningsgebouw (4)

Beschrijving

Hier het Philips Ontspanningsgebouw met de fraaie luifel zoals ik die nog ken voordat de slopershamer kwam.


Geplaatst op

22-01-2006

Reacties:

Datum: 23-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Na het laatste commentaar weet ik het weer. Dat was een grote vlakke vloer waar allerlei sporten bedreven werden. Ik heb er vroeger ook gesport, maar ik vond het nogal hinderlijk die lijnen van verschillende sporten door elkaar. Moest je de gele strepen als uit beschouwen stond er langs nog een rode en een witte! Bijzonder hinderlijk. Dat moest natuurlijk wel wilde ze de prijs van de zaalhuur een klein beetje in de hand houden. Maar toch.... Voor sommige sporten werd er nog een lint in de vloer gedrukt. Kon ook geen of weinig publiek in.


Datum: 23-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Volgens mij stond de jubileumhal op de hoek van de Jonghlaan/Frederiklaan. Ik heb er in mijn jonge dagen hele Zondagen gebivakkeerd om handbal te kijken óf om zelf te handballen.Ik heb lang bij DES gespeeld, die op de velden bij de Constant Rebecke-kazerne thuis waren.Heeeel lang geleden!


Datum: 23-01-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Philips wist het wel. Toen de, in 1951 bij het zestigjarig bestaan gebouwde Jubileumhal, erbij betrokken werd veranderde de naam van Philips ontspannings gebouw (poG) in Phlips ontspannings Centrum (poC)
Hier ziet u alleen de zaal en de entree van de oude Philips schouwburg (PS) in een nieuw jasje.


Datum: 07-02-2006
Naam: Koen Dircksen  
img

In de Jubileumhal zijn rond 1960 de eerste zaal-hockeywedstrijden van Nederland gespeeld! De zijlijnen werden aangegeven door op hun kant liggende evenwichtsbalken. Daartegen caramboleerden we dan.


Datum: 22-08-2006
Naam: Peter Vermeulen  

De Jubileumhal werd in 1951 gebouwd als een semi-industrie-hal. De röntgen-pakkerij heeft er zelfs tot 1968 in gezeten. In dat jaar werd de Jubileumhal verbonden met het P.O.C. De naamswijziging van Philips Schouwburg in P.O.C. heeft plaatsgevonden in 1966/67.
Bron: 1929-1979 vijftig jaar Philips Ontspannings Centrum


Datum: 22-05-2011
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Die luifel ken ik nog wel inderdaad. Ik kan me nog herinneren dat in mijn jeugd (denk ergens eind jaren '70/begin jaren '80) een reptielenbeurs was en een aantal afleveringen van Holiday on Ice. Of was dat toch in de naastgelegen Jubileumhal?