EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14428

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-laan/Mathildelaan*

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Bioscopen / Theaters / Muziekcentra

Onderwerp 3.:

POC / Philips Schouwburg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
POC begrafenis

Beschrijving

Het Philips Ontspanningsgebouw (zo heette dat gebouw in de jaren vijftig/zestig) bij de begrafenis van juffrouw Roelands, directrice in die tijd.


Geplaatst op

06-12-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-12-2007
Naam: J.H.Rosenkrantz. Bergen opZoom.  
img

Deze foto is genomen vanaf het dak van het gymnastieklokaal in de richting van de bibliotheek.


Datum: 07-12-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Van de portiers bij de uitgang herken ik nog: Nijssen en Jan Kalb. Bij de toeschouwers 5e van rechts Wim Spierings.


Datum: 16-12-2007
Naam: Willem Verstegen  
img

Indrukwekkend deze afbeelding tijdens het afscheid en begrafenis van Henriëtte Roelants van het POC. Rechtsonder tegen de fotorand met grijs haar mijn vader Hein Verstegen, destijds werkzaam bij het Philips Gezondheidscentrum in de Willemstraat, met vóór zich mijn zus Rieki, die vele jaren als serveerster werkzaam was in het POC.
Een naam die ik me nog goed herinner als directe collega van Rieki was Lien Theelen.
Ook de familie Kalb was voor mij geen onbekende. Die woonde vroeger in de Keldermanstraat vlakbij VOJ, waar thans het Henriëtte Roelantscentrum gevestigd is, en evenals wij in de Barrier.


Datum: 25-12-2007
Naam: Thilly Megens Theelen  
img

De in het vorige commentaar vernoemde Lien Theelen was mijn zus. Ook ik werkte in die tijd in het POC. Lien is de linker serveerster van de drie die de krans dragen.


Datum: 26-12-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

Ik vind nu in 60 jaar Philips-de Jongh Ontspanningsfonds, dat Henriëtte Roelants in 1961 bij een verkeersongeluk om het leven is gekomen. Dus of de datum of de gelegenheid klopt niet.
< Het jaartal is aangepast (Red.) >


Datum: 26-12-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Bij dat verkeersongeluk in 1961, in Frankrijk, was ook de toenmalige directeur van het Ontspanningsgebouw, de heer Brambach, betrokken.


Datum: 17-03-2012
Naam: An de Groof  
img

Ook Ria van der Vliet, toen secretaresse van de heer Brambach, zat in de auto toen het ongeluk gebeurde.


Datum: 14-02-2021
Naam: Marjolein van den Bout-Miedema  
img

Het overlijden van mej. Henriette M. Roelants ten gevolge van een auto-ongeval vond op een andere datum plaats dan het overlijden van haar latere opvolger Arthur L.B. Brambach. Mej. Roelants overleed op 7 december 1961 bij een verkeersongeluk in Sint Truiden (België). Zij vormde de Algemene Leiding samen met Pieter J. den Hertog van het Ontspanningswerk binnen de Philips-gemeenschap (tot eind mei 1954). Brambach had sinds november 1953 de leiding van de afdeling Ontspanning en Voeding en daarmee ook van de Philips Schouwburg. Ook hij kwam door een - door hem zelf veroorzaakt - auto-ongeval om het leven, echter op 6 september 1962, dus 9 maanden later dan mej. H. Roelants. Brambach werd per 1 januari 1963 opgevolgd door Abraham L. Ouweneel, voorganger van mijn vader (W.C. Miedema) , die Ouweneel bij zijn pensionering op 28-3-1979 opvolgde. Bron: 60 jaar Philips-de Jongh Ontspanningsfonds, samengesteld door Mr. C.F.M. Jansen, archivaris N.V. Philips' Gloeilampenfabrieken, 1981 en persoonlijke aantekeningen