Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 25773
Bijdrager Jeannette van Dinter-van Deventer
Onderwerp.: Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten |Beeldende Kunstenaars |Frans Nielen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Kunstenaar Frans Nielen

Beschrijving Een van de bekendste Eindhovense Kunstenaars is Frans Nielen.

Velen zullen hem nog kennen. Hij kwam vroeger ook veel bij café Olympiade.

Hij is geboren 3 april 1933 te Geldrop als jongste van 8 kinderen.
Geplaatst op 14-10-2010
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 15-10-2010
Naam: Willem van den Heuvel img

Frans was inderdaad een bekend kunstenaar met humor en zijn eigen persoonlijkheid. Ik heb hem vaak ontmoet in diverse cafe's, met name café Knak, de Taveerne en de Gouden Bal. Ik weet zeker dat hij bij nog meer café's vaste klant was. Hij was bourgondisch ingesteld en op zijn manier een levensgenieter.


Datum: 16-10-2010
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

En of ik Frans ken. Hij was getuige bij ons huwelijk in 1966. Na ons vertrek uit Eindhoven zijn wij elkaar helaas uit het oog verloren. Onze vriendschap is ontstaan bij café Olympiade. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan Frans.
Zie ook foto 7846.


Datum: 18-10-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Het gaat niet best met Frans. Frans woont momenteel in "De Orangerie" , een verzorgingshuis in Blixembosch. Omdat Frans in zijn woonhuis nog een aantal werken had staan die daar weg moesten is er momenteel op de tweede etage van de Orangerie een verkoop-expositie ingericht. Wie nu nog een mooi werk van Frans wil bemachtigen .......sla nu je slag !


Datum: 18-10-2010
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

Geen leuk bericht. Ik weet natuurlijk niet in hoeverre Frans aanspreekbaar is, maar mocht iemand hem spreken dan wil ik hem graag veel sterkte toewensen. Ik ben in het bezit van drie werken van Frans, waaronder het werk "Lente". Het was een huwelijkscadeau van Frans waar ik nog steeds blij mee ben.


Datum: 30-12-2010
Naam: Henk van Hooff img

Frans is helaas op 1e kerstdag 2010 overleden. Zijn gezondheid werd met de dag slechter. Al enige tijd moest hij twee maal per week naar het ziekenhuis gebracht worden voor (nier)dyalise. En dat werd een complete aanslag op zijn lichaam. De dag van dyalise was hij doodop en de dag erna was voor (langzaam) herstel. En vervolgens stond de volgende behandeling al weer op de agenda..
Uiteindelijk is hij de laatste week (anderhalf) het ziekenhuis niet meer uitgekomen.
Frans wordt vrijdag 31 december gecremeerd in De Rijtakkers. Zijn werk hangt voorlopig nog in zijn laatste woonplek: de Orangerie (Castiliëlaan, Eindhoven).


Datum: 31-12-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Helaas is alle kleur aan de muren van de Orangerie, zijnde de nog in Frans" bezit zijnde werken, bijna meteen na het overlijden van Frans uit de Orangerie met hem verdwenen. Waar die werken zijn gebleven is mij niet bekend.