EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2540

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

334 Urkhoven

Straat:

Collseweg

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Tongelre

Onderwerp 3.:

Collseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woning bij de Colse Molen.

Beschrijving

Rechts lag de Colse watermolen. Het huis is waarschijnlijk de oude molenaarswoning.


Geplaatst op

17-01-2006

Reacties:

Datum: 17-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Het huis wat hier afgebeeld staat is Huys te Coll. Aan de overkant woonde de mulder. Volgens Tonny van de Boomen in zijn boek is het niet het oude Huys te Coll, waar vroeger de eerste molenaar woonde.


Datum: 19-03-2006
Naam: Netty ten Hartog Denkers  
img

Hallo Wil,
weet jij uit welke periode deze foto dateert? Ben daar heel erg benieuwd naar. Als dit het huis is wat ik heb gekend in mijn kinderjaren, 1950-1957, lag de Colse watermolen niet rechts maar links van dit huis. In die tijd woonde daar een familie Quadvlieg en een familie v. Wordragen in dat huis. Toen was het huis ook groter, want er was een heel stuk aangebouwd. Aan de overkant stond in die jaren die ik noemde geen huis, want daar lagen de velden van boer Hezemans uit de Loostraat. De molenaar woonde in die jaren ook in de Loostraat en dat was Jant Smulders.


Datum: 22-06-2006
Naam: Netty ten Hartog Denkers  
img

Volgens het boek van Tonny van de Boomen, woonde vanaf 1941 tot 1962 de kinderrijke familie Woldragen in het huis (12 kinderen). Naar alle waarschijnlijkheid kwam je uit de Loostraat (Molenstraat), dan zie je de molen aan de linkerkant. Deze prachtige foto is in ieder geval een oudere dan in het boek van Tonny staat. Op die foto is het dak voorzien van dakkapellen. Het huis is later geheel verbouwd en door de architect Thomassen in gebruik genomen. Op foto 4652 is uit Strijp.
===Wil's opmerking heeft inderdaad niets te maken met die werkmanswoningen, maar met het aantal bewoners.===


Datum: 06-01-2007
Naam: Tonny van den Boomen  
img

Deze foto stamt hoogstwaarschijnlijk uit 1935. Mijn opa heeft toen het pand (herberg) in 1933 verkocht aan Dhr. Thomassen. Op de foto kun je zien dat de cafedeur is vervangen door een raam.


Datum: 30-11-2009
Naam: Yvonne Quadflieg-Walravens  
img

In dit huis zijn o.a. mijn man Peter Quadflieg (1952) en zijn zus Luuske Quadflieg (1956) geboren. Hun vader heette Johan Jozef Quadflieg, maar werd meestal Herman genoemd. Hun moeder heet Anna van Wordragen. Zij woonden aan de ene kant van het huis, De vader en moeder van Anna woonden aan de andere kant Ze kwamen er in de oorlogsjaren inderdaad met 12 kinderen vanuit Ammerzoden (Gld.) wonen. In 1961 moesten ze uit het huis omdat de eigenaar het zelf nodig had. Met veel plezier denken ze terug aan de mooie zomers aan de Kleine Dommel.