Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 25209
Bijdrager Frank de Bie
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Philips |Overig Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Philips personeelsvervoer (1)

Beschrijving Dit is een foto van een Kromhout trekker met een Crossley busoplegger. Deze werden van 1946 tot 1954 door Philips ingezet voor personeelsvervoer . De Kromhout was een trekker van Nederlands fabrikaat . De Crossley busoplegger werd onder andere in licentie gebouwd door DAF (chassis) en Verheul-Fokker-Aviolanda (carrosserie). Net na de oorlog werden deze bussen bij Philips getrokken door Ford trekkers. De chauffeur op de foto is W.J.(Wim) de Bie, mijn vader.
Geplaatst op 30-08-2010
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 30-08-2010
Naam: Tini van Rooij img

Zie ook de discussie bij foto 267


Datum: 31-08-2010
Naam: Ger van der Palen img

Deze combinaties heb ik niet meer gezien. (ik ben van 1949) Wel heb ik een schier eindeloze stoet bussen van allerlei firma's langs zien trekken, eerst over de Hoogstraat (liep ik speciaal voor naar toe) en later over de rondweg. Daarvoor hoefde ik maar op de rechtopstaande stoepranden, die naast ons huis stonden, te gaan zitten. Volgens mij kwam er ook speciaal een verkeersagent naar het kruispunt met de Hoogstraat om de zaak in goede banen te leiden.


Datum: 31-08-2010
Naam: Rudy Vogels img

Weer wat later in de jaren 60 door een DAF, type torpedofronttrekker. De opbouw van de busoplegger zag er ook modern uit en was gemaakt door de firma Deckers.


Datum: 24-10-2010
Naam: Frank img

Voor deze busoplegger heeft ook nog een Ford gestaan zie foto 25216. Later waren het moderne opleggers met een DAF ervoor. Zie foto 25216. Met dit laatste model ben ik als kind nog regelmatig een stukje meegereden met mijn vader. Ik weet alleen niet of eerst de Kromhout ervoor heeft gestaan of eerst een Ford. Volgens mij was de Ford een verstrekking van het Marshallplan (maar ik kan me ook gruwelijk vergissen)


Datum: 04-10-2011
Naam: Jan de Vries img

Afgelopen zaterdag heb ik uitvoerig gesproken met oude Daf medewerkers die nu zo bezig zijn de oude oplegger terug te brengen in oude staat. Het is dus echt DAF product, de DAF AA 8 oplegger met diverse bouwers voor carrosserie.