EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25155

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Kanaalstraat

Onderwerp 1.:

Bruggen / Tunnels / Viaducten

Onderwerp 2.:

Dommelbruggen

Onderwerp 3.:

Ten Hagebrug, Kanaalstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Brug Kanaalstraat (2)

Beschrijving

Uit de Eindhovensche Illustratie van Theo Verschueren.

De brug van de Kanaalstraat over de Dommel. Deze keer kijken we richting haven. Links over de brug cafe "Het Havenhoofd" (zie ook foto 15891). Het dubbelpand rechts op de foto lijkt uit twee horecagelegenheden te bestaan. Welke?


Geplaatst op

24-08-2010

Reacties:

Datum: 24-08-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Ik kan me herinneren, dat in de jaren 60 Jan Latour en zijn vriend Jos v.d. Kerkhof er een café-bar runden. Helaas is me de naam van toen ontschoten.


Datum: 25-08-2010
Naam: Wi van Hout  
img

Wim Latour woonde voorheen in de Schoolstraat, het eerste huis langs de school  t.o het Sparwinkeltje en is toen hij in die bar zat, door een noodlottig ongeval om het leven gekomen. Hij is van de trap gevallen en was nagenoeg snel overleden.


Datum: 25-08-2010
Naam: Arie vd Heuvel  
img

De naam van het cafe van Jan & Jos was "Le Pêcheur", een geweldig gezellige tent (later verhuisd naar de Stratumsedijk) waar zowel homo als hetro konden genieten van een fijne avond.


Datum: 25-08-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Dank je, Arie, hoe kon ik het vergeten. In de oude zaak bij de Dommel ben ik ook nog wel eens geweest, maar later aan de Stratumse Dijk was ik een vaste stamgast. Le Pêcheur bestaat overigens nog steeds, in een modernere, discotheekvorm.


Datum: 22-10-2011
Naam: Johan Vervest  
img

De verongelukte Latour had zijn café aan de Stratumsedijk . Heeft nooit aan de Bleekstraat gezeten. Zijn twee heel verschillende personen. Hij was gehuwd met Riet den Dekker welke een café "Black en Withe" in de Bergen op Zoomstraat heeft gehad. Zij werkte later nog in de Mispelhoef maar in inmiddels is ook al weer de nodige jaren overleden. Heb overigens onlangs vernomen dat Jan en Jos ook zijn overleden.