EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24834

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

623 Lievendaal

Straat:

Loeffstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, CNS Loeffstraat / De Meidoorn

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
CNS Loeffstraat

Beschrijving

Welke klasgenoten van toen kunnen zij nog aan deze schoolklas herinneren? Ik zelf ben hier op de foto onderste rij derde van rechts. De leraar, ook wel "Meester" toen genoemd, is/was Jan Zweep. Natuurlijk was er 'n meisje in de klas, ik geloof dat ze Tony Huizer heet, bovenste rij derde van rechts, waar de jongens gek op waren.


Geplaatst op

23-07-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-09-2010
Naam: Erna Elzenaar  
img

Ja hoor, dit is Jan Zweep, broer van mijn moeder en dus mijn oom. Hij is inmiddels 78 jaar oud en is helaas getroffen door de ziekte van Alzheimer, nu nog in het beginstadium. Hij woont nog samen met zijn vrouw in Veldhoven.


Datum: 01-02-2011
Naam: Geert Jan Spakman  
img

Ik zit op de een na onderste rij helemaal rechts met wit shirt en armen over elkaar. Zoals Frank zegt had Tonny Huizer iets speciaals, evenals haar zus Willy, tweede rij van boven, tweede met kort zwart haar. Jammer dat de foto op de plaats van het gezicht van meneer Zweep beschadigd is.


Datum: 21-08-2011
Naam: Cor van der Wijk  
img

Helemaal rechts boven staat mijn broer Aart van der Wijk, hij is vorig jaar overleden, Helemaal linksonder Lodi (?) Brouwers, Op de tweede rij van voren, (rechts van de jongen met het vlinderstrikje): Joop Leijten (Noord Brabantlaan), rechtsonder van hem Frits van Kersbergen (Schultinghstraat). Ik zat een klas lager. Zweep heeft mij een keer, om niets, een ongelooflijk pak slaag gegeven. Hij was een driftig man. Buurman had zijn Lievendaaltjes en Overheul riep bij de installatie van de Amerikaanse president Johnson dat het om ene Johnston zou gaan, ach...


Datum: 22-10-2011
Naam: Frits van Kersbergen  
img

Links onder 1e van links is Lody Boelhouwers,
Links onder 5e van links is Jaap Harthoorn
Tweede rij van onder, 2e van rechts is Dick de Groot
Links bovenaan is Nico Loendersloot
2e rij van onder 4e van link is Yvonne ??????
Verder wel veel bekende gezichten maar de namen ontbreken mij


Datum: 23-10-2011
Naam: Cor van der Wijk  
img

Frits, rechts van jou zit ene Ton of Tony, daarnaast Sander Poldervaart. Onder mijn broer (rechtsboven) staat Dicky Klein Klauwenberg (?). En het is inderdaad Lodi Boelhouwers, niet Brouwers. Ik herinner me nu je broers Benny, die zat bij mij in de klas, en Rudolf. Jullie woonden aan de Schultingstraat. Joop Leijten woonde om de hoek, aan de Welschapsedijk. Nu woont hij bij mij om de hoek, al 25 jaar.Time flies,..


Datum: 12-12-2011
Naam: Rein Velema  
img

Beste Cor, Mail mij een keer, je weet wel wie ik ben, toch?
<<< Rein, klik maar op de naam van Cor (in het blauw), dan kun je hem zelf persoonlijk mailen. (red.) >>>


Datum: 12-12-2011
Naam: Cor van der Wijk  
img

Beste Rein, ik herinner me je hond die werd doodgeschoten door een knecht van boer Kems van boerderij de Lievendaal om de hoek.


Datum: 12-12-2011
Naam: Cor van der Wijk  
img

Rein, Klik dus mijn naam aan en stuur een mail, dan zetten we een boom op over het verleden. Dat zouden we 30 jaar geleden al een keer doen, toen kwam het er niet van.


Datum: 11-06-2013
Naam: Nico Loendersloot  
img

Leuke foto roept veel herinneringen op ik doe een poging de namen erbij te noemen.
Bovenste rij uiterst links ben ikzelf en uiterst rechts is Aart van Wijk (spijt me te lezen dat hij is overleden) naast hem staat Frija of Hanny Versteeg en 4e van rechts met bril Alie Vonk.
2e rij van boven 2e links Hanny of Frija Versteeg een tweeling waarvan ik de namen toen al door elkaar haalde 4e van links Wim Budgen (ik weet niet of zijn achternaam zo goed is gespeld) daarnaast staat Mona waarvan ik de achternaam niet meer weet en daarnaast voor meester Zweep, Inge Wessels dan 2e van rechts zelfde rij Willy Huizer.
2e rij van onder 1ste links Thomas de Vos 4e links Yvon van Zanten daarnaast Maaike en Klaske Bastiaans ook tweeling dan Herman de Vries, Joop Leijten, Henk van de Boom, Dick Slot, Harm Harhuis, Dick de Groot en Geert-Jan Spakman.
Onderste rij links Lode Boelhouwers, 5e links Jaap Harthoorn, Sander Poldervaart, Tonny van Oostrum, Frits Kersbergen, 3e rechts Frank de Kort en uiterst rechts Jan Bor.
De rest van de gezichten roept een duidelijke herinnering op maar de namen schieten me niet meer te binnen.


Datum: 30-10-2013
Naam: Ruurdtje Westerterp  
img

2e rij zittend, vlnr 3e is Hennie Westerterp
5e en 6e kind Maaike en Klaske Bastian. Bastiaans moet zijn Bastian. Dit zijn nichtjes van mij.
Meisje gearmd bij meester Zweep, zij met witte bloes is Frouwke van den Boom.
Wij woonden op nr. 6 en Frouwke aan de overkant, naast Rein Velema. Een paar deuren verder Cor van de Wijk.
Koffie zetten voor de Meesters en de juffrouws deden in die tijd de dames: van der Wijk, van den Boom, Harthoorn en Koops.
Wij hadden onderwijzers en onderwijzeressen, die noemden men meester of juffrouw,
Wanneer je een akte Nederlands, Duits en Frans had behaald was je Leraar of Lerares. Men ging dan les geven in het voortgezet onderwijs. Men haalt het tegenwoordig door elkaar.