EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15105

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

623 Lievendaal

Straat:

Loeffstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, CNS Loeffstraat / De Meidoorn

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
CNS Loeffstraat 1970

Beschrijving

De Christelijke Nationale School aan de Loeffstraat. De leraar was meneer Bert Buurman. Hij had ook een zangkoortje opgericht toentertijd, ik denk met de naam "de Lievendaaltjes".


Geplaatst op

25-02-2008

Reacties:

Datum: 25-02-2008
Naam: Eddy Heijting  
img

Ook ik heb in de jaren 1953 tot 1958 op deze school gezeten bij meesters Kolen, Van Huis en Overheul (hoofd). Ik ben erg benieuwd naar meerdere commentaren. Meer foto's op schoolbank.nl.


Datum: 25-02-2008
Naam: Jeannette Wassink  
img

Kan het zijn dat meneer Buurman later naar het EPL is gegaan? Zijn vrouw was daar ook docente, en ze werden heel toepasselijk buurman- en buurvrouw genoemd!


Datum: 10-09-2012
Naam: Erna Elzenaar - de Ruiter  
img

Ik wist niet dat Bert Buurman als onderwijzer was begonnen; en dan nog wel op de school waar mijn oom Jan Zweep ook onderwijzer was. Die twee moeten elkaar dus gekend hebben. Mijn oom wordt deze maand 78 en lijdt aan Alzheimer helaas. Ik ben benieuwd of Bert Buurman nog leeft en waar hij nu is. Ik heb in de tweede helft van de jaren '70 muziekles van hem gehad op de opleiding voor kleuterleidsters in de Koenraadlaan.


Datum: 30-12-2012
Naam: Wietske (Roos) Koetje  
img

Ook ik heb bij Bert Buurman in de klas gezeten en samen met mijn zusjes Hindrikje en Tjitske bij zijn "wereldberoemde koor in Eindhoven en omstreken" De Lievendaaltjes gezongen. Mijn moeder was conciërge van de school. Zij is gisteren 89 geworden en net als Jan Zweep heeft zij de ziekte van Alzheimer en zit sinds maart dit jaar in de Akert in Geldrop. Mijn vader is in febr. 2010 overleden en is 87 jaar geworden.


Datum: 01-09-2013
Naam: Emile van Heumen  
img

Bij Bert Buurman heb ik ook in de klas gezeten, de derde en de vijfde klas. In 1965 ben ik naar het EPL gegaan. Later in 1974 of 1973 heb ik bij hem stage gelopen op de Kleuterkweek in de Koenraadlaan. Ik zat toen op de Nutskweekschool. Mevrouw Koetje herinner ik me ook als conciërge. En Jan Zweep natuurlijk ook. Hij had de andere zesde klas. Ikzelf zat bij Overheul.


Datum: 18-09-2014
Naam: Wilma Zelders-Spies  
img

Ook ik heb in de derde en vijfde klas bij Bert Buurman gezeten (o.a. met Emile van Heumen) en van mijn 6e tot 13e jaar op het kinderkoor (de Lievendaaltjes). Na 40 jaar in de Randstad gewoond te hebben, ben ik nu woonachtig in Breugel en kwam ik zijn naam weer tegen (hij is dirigent geweest bij een koor in Breugel).


Datum: 12-06-2016
Naam: Riny Buiter  
img

Lang geleden. Ik sta hier op de klassefoto. Het brengt veel herinneringen boven. Buiten meester Buurman herken nog een paar gezichten.


Datum: 20-03-2020
Naam: Monique Zwegers Greven  
img

Het meisje linksonder met dat overgooiertje ben ik. In het koor was mijn naam 'sproetjes'.