EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2471

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Boschdijk*

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Hotels

Onderwerp 3.:

Hotel De Kroon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
De Kroon (1)

Beschrijving

Links de Boschdijk, rechts de Kruisstraat. Hotel de Kroon. Café de Kroon met Brand Bier uit brouwerij de Kroon en de Riche-bar van Denkers. Rond 1900 café Nationaal. Waarom werd het verkeer richting Fellenoord gehinderd?


Geplaatst op

11-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-04-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Ooit met adres Fellenoord 1. Gebouwd in 1895 als sigarenfabriek L. Sundermann. Door Mignot en de Block na het faillissement van de gebr. Maas in gebruik als magazijn en later door hen verbouwd tot hotel.


Datum: 16-08-2018
Naam: Jan van der Meulen  

Rechts van het gebouw was een grote ruimte, waar onze Hockey Club Oranje Zwart enkele malen Sinterklaasavonden hield, waarbij de sint met zijn zwarte pieten op rolschaatsen binnenrolden. Het is waarschijnlijk dat deze feesten op de verdieping van het nevengebouw (de oude sigarenfabriek) plaatsvonden, de Hooizolder genaamd. De exploitant was ooit Jantje Spoormakers, die ook enige tijd in de Nieuwstraat een café had.


Datum: 16-08-2018
Naam: Eric Kemperman  
img

Met de datum van 1952 is de verkeershinder naar Fellenoord waarschijnlijk veroorzaakt door bouw/sloopactiviteiten t.b.v. van het hoogspoor. Enkele jaren later zou er achter de positie van de fotograaf vrijwel niets meer overeind staan.


Datum: 16-08-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Eric, tussen 1950 en 1953 kwam ik elke dag hier langs op weg naar school of werk of terug naar huis. Die vluchtheuvel heb ik nooit gezien en die paaltjes in de weg evenmin. Je hebt gelijk dat in die tijd er nogal veel veranderd is, maar dat was vrijwel uitsluitend tot de kerk op de Boschdijk en de City-bioscoop. Hotel de Kroon ging in mijn tijd verscholen achter een hek en struikgewas met een paar bomen, het zag er altijd nogal verlaten uit. Ik denk dat de foto ouder is, misschien zelfs van vlak voor de oorlog.