EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24553

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum-Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Binnenstad en werken hoogspoor

Beschrijving

Luchtfoto gedateerd 3-9-1951. (Collectie Aviodrome nr. 027967)


Geplaatst op

23-06-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-06-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ongetwijfeld is deze foto genomen op een maandag, getuige de spierwitte was die aan de draad hangt in de tuin van mijn geboortehuis aan het Dwarseindje. Misschien wel mijn eigen luiers, ppfff.


Datum: 24-06-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Dat waren dan de laatste luiers daar Ben, een week later woonden jullie in de Spinnerstraat.


Datum: 24-06-2010
Naam: Bauke Hüsken  
img

Ik heb het even nagekeken en 3 september 1951 was inderdaad een maandag!


Datum: 07-02-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

De spoorviaducten in aanbouw geven een verhelderend beeld van de denkbeeldige lijnen die je vanuit de viaducten naar het noorden (boven) en zuiden kunt trekken. De contouren van Hermanus Boexstraat en Vestdijktunnel liggen als een speer op de Broekseweg e.o. gericht. Het gemeentebestuur had in die tijd ongetwijfeld zijn 'masterplan' voor de 'modernisering' van de Fellenoordbuurt al gereed. Zo'n buurt vonden ze vast niet bij het moderne Eindhoven passen. Zou dat masterplan nog in de Eindhovense gemeente-archieven terug te vinden zijn? Ongetwijfeld slechts in kleine kring bekend geweest. Verder wel opvallend dat slechts twee jaar later het hoogspoor geopend werd. Dat is dus in 'no time' gerealiseerd.


Datum: 20-12-2012
Naam: Ad van Gennip  

De tunnel, bijna voor de voordeur, hier gingen mijn broers en ik met een step met grote wielen op het hardgereden gele zand van de tunnel af naar beneden. Ook met z'n drieën op de step. De assen staken ver uit, zodat je er op kon staan. Achter een op de as en meestal stond ik op de vooras. Mijn oudere broer stuurde of ik stond bij hem en het stuur voor me, was een mooie tijd.
Voor het Dwarseindje op de Lijmbeekstraat was 'n stuk braakliggende grond, daar rechts van Lijmbeekstraat nr. 409, van Iersel het "café Oud Keulen" en daarnaast op nr. 411 woonden wij van de nog resterende huizen. Naast het huis van Van Iersel lag een sintelpad helemaal naar achteren en ook bij ons achter door tot aan een poort van 'n oude fabriek die was gesloten. En als kind deed je de sintels van de kachel in de gaten op het pad. Op die sintelpad heb ik leren fietsen op de fiets van mijn moeder. Het was best 'n lang stuk om te fietsen.


Datum: 02-08-2014
Naam: Wim Roxs  
img

Heel duidelijk is op deze foto, rechts boven in de hoek, het gebouw te zien, waar de ULO-school Thomas van Aquino was gevestigd, in de Pastoor Petersstraat. Hier heb ik toch zo´n 4 jaren gesleuteld om mijn intelligentie-vermogen wat op te vijzelen: met het volgen van een opleiding voor een betere toekomst.