EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2383

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Stratum, Oud Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Heezerweg met cafe Oud Stratum.

Beschrijving

Het witte pand, op de hoek met de Rozemarijnstraat, is cafe Oud Stratum op de Heezerweg 88.


Geplaatst op

04-01-2006

Reacties:

Datum: 04-01-2006
Naam: Anne Troost  
img

Tiny Stratman was de exploitant. Ouderwets Stratums café waar toen de Dreestrekkers, nu senioren, een zetel hadden. Konden op zijn tijd daar een kop snert of een bord hutspot voorgeschoteld krijgen.


Datum: 28-04-2009
Naam: Joop Schats  

Wij woonden schuin tegenover dit café op 71. Daar woonde de familie Stratman.


Datum: 06-01-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Dit café ken ik zeer goed uit mijn studententijd. Ik woonde zelf boven Musis Sacrum (Leenderweg), en vrienden aan de overkant op Heezerweg 90. We gingen er vaak een potje biljarten, maar vooral de ouwehoerverhalen van uitbater Tinus aanhoren, die zichzelf regelmatig betitelde als 'de slimste man van Eindhoven'. Als goede barman had hij het hoogste woord. Een prachtige kerel, en dan bijgestaan door Sjaantje, die ooit in het ED (+/- 1980) stond als 'het oudste animeermeisje van Eindhoven'. Ze was toen al voorbij de 80, maar stond nog vaak achter de tap.
Meer gegevens over dit café staat bij (de onjuiste) foto 1209.


Datum: 29-08-2013
Naam: Marc Peeters  
img

In mijn laatste boek "Doorfietsen" heb ik in het verhaal "Pane e ciclismo" nog een ode gebracht aan dit onvolprezen café en zijn uitbater. Met ervaringen die mijn studententijd hebben gekleurd.


Datum: 28-06-2014
Naam: Arnoud van Stiphout  
img

Sjaan stond begin jaren tachtig (zelf boven de tachtig) nog elke middag achter de tap. Als je als klant je autosleutels op de bar had liggen, werden deze na het tweede glas ingenomen en kon je met een taxi of te voet naar huis, kortom was zij haar tijd al ver vooruit. Voor Paula, de vrouw van Tinus heb ik nog ooit een cassettebandje meegenomen met het nummer "Dolce Paula" van Adamo. Hij had dit nummer oorspronkelijk gemaakt voor de belgische koningin Paola die in haar jeugd fotomodel was. Ergens in een reactie las ik dat er midden in het café een paal stond. Dat klopt inderdaad, deze stond vlak bij het biljart. Om die reden hadden ze een biljartkeu van ongeveer 90 cm. om te kunnen stoten als de bal toevallig in de "verkeerde" hoek lag.