EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1209

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Heezerweg

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Stratum, Oud Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Cafe Oud Stratum

Beschrijving

Aan de Heezerweg 88 lag café Oud Stratum. De eigenaar was Tinus Stratman. We weten niet of dit ook nu nog zo is. Tegenwoordig zou je, zo veronderstel ik, geen pand in een rij woningen meer in gebruik mogen nemen als horecazaak.


Geplaatst op

31-08-2005

Reacties:

Datum: 29-12-2005
Naam: Vic van Lijf  
img

Dit is 't Stratums Barretje. Oud Stratum lag aan de overzijde op de hoek met de Rozemarijnstraat.


Datum: 12-01-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Hier ben ik in de fout gegaan. Het is Heezerweg 147. Tussen Servaasweg en Piuslaan. Nu weer bewoond.


Datum: 14-04-2007
Naam: J. van Dooren  
img

Deze foto is gemaakt begin jaren zeventig. Het café heette toen Palet Bar en werd uitgebaat door Cees van Dorst, een reclameschilder uit die tijd. Omdat hij ook graag een glaasje bier had, is hij maar een kroeg begonnen. Maar dit ging natuurlijk niet goed samen en heeft uiteindelijk niet zo lang geduurd. Cees is inmiddels overleden en ligt begraven op de begraafplaats Oude Toren.


Datum: 06-06-2007
Naam: Lucas van Seters  
img

Midden jaren zeventig heeft in dat café (omstreeks 1975) een paar jaar de Veronica Pub gezeten. Uitbaatster was toen ene Elly.


Datum: 23-11-2007
Naam: J.Louwers  
img

Café Oud Stratum stond aan de overkant, Heezerweg 88, en was van mijn oom Eduard. Stratman en Tante Jaan Louwers (ook tante van Jan Louwers).Tinus heeft het later overgenomen en is enkele jaren geleden overleden. Zijn weduwe woont daar nu nog.


Datum: 07-12-2008
Naam: Nico Vogels  
img

Ik heb een Tinus Stratman gekend. Hij was groenteboer en zijn broer Toon had in de Tapirstraat of directe omgeving een groentewinkel. Hebben wij het over dezelfde persoon?


Datum: 07-12-2008
Naam: J.Louwers  
img

Tinus Stratman was inderdaad groenteboer en zijn broer Toon was ook groenteboer. Hun vader was Sjef Stratman en woonde op de Genneperweg. Zij waren neven van Tinus Stratman van café Oud Stratum. Het café is inmiddels woonhuis en de weduwe van Tinus woont daar nog.


Datum: 07-12-2008
Naam: Jan Wolfs  
img

Tinus Stratman heb ik goed gekend. Hij was net als ik in 1952-1953 wielrenner bij de nieuwelingen. Jammer te lezen dat hij zo vroeg overleden is.


Datum: 09-12-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Op de Lambertusschool heb ik in de klas gezeten met Paul Stratman van de Genneperweg. Familie?


Datum: 09-12-2008
Naam: Nico Vogels  
img

Zover ik weet hadden ze daar vier zonen, Tinus, Toon, Sjef en Kees.


Datum: 22-12-2008
Naam: R.Vernie  
img

De uitbaatster van de Veronica Pub was volgens mij Elly Kievits, zus van Paul Kievits die dacht ik eigenaar was van de Z.N.A.C. (Zuid Nederlandse Artiesten Combinatie) op de Kleine Berg.


Datum: 10-05-2010
Naam: Paul Kivits  
img

In de begin 70er jaren heb ik de Veronica Pub gerund. Daarvoor heette het de Paletbar, gerelateerd aan een schilder wiens achternaam mij even niet te binnen schiet. Zijn voornaam was Kees, dacht ik. Hij schilderde voor in de zaak een immens schilderij van het toenmalige Veronicaschip. In de tijd dat ik de Veronica Pub runde, samen met compagnon en vergunninghouder John van Haasteren, ontvingen wij als gast diverse discjockeys. Het waren bekenden uit de tijd van Veronica, Noordzee en Hilversum 3: Ferry Maat, Cees van Zijtveld, Hans Mondt, Eddy Becker om er een paar te noemen. Het was een succesvolle onderneming tot, na een gewelddadige inval door een horecabende, het bergafwaarts ging. Mijn zus Elly heeft toen na een paar maanden de pub overgenomen. Ik heb me na de exploitatie-overdracht volledig gewijd aan de Zuid Nederlandse Artiesten Centrale (een impressariaat) dat op de Kleine Berg en later de Stratumsedijk gevestigd was. Deze onderneming is in 1986 beëindigd.


Datum: 11-05-2010
Naam: Nico Vogels  
img

Al die verhalen ken ik niet zo goed, maar als je zeker wilt zijn of dit dan de goede Tinus Stratman is (geweest), dan vraag het maar eens aan de volgende persoon. Die is volgens mij een jongere broer: stratman@xs4all.nl


Datum: 11-05-2010
Naam: Paul Kivits  
img

Het betreffende huisnummer van de Palet Bar, inderdaad van Cees van Dorst, resp. Veronica Pub is Heezerweg 144. Het café van Stratman zat ergens vooraan aan de Heezerweg, de plek waar nu Wilgenhof zit?


Datum: 11-05-2010
Naam: Lies Bloksma  
img

Stratman zat op de hoek van de Rozemarijnstraat. Zijn moeder heette Sjaan. Ik ben er als jong meisje met mijn ouders veel geweest, ze hadden midden in het café een pilaar staan en daar stond de handtekening op van Armand en de toiletten waren nog achter buiten.


Datum: 19-09-2010
Naam: Joke van Bentum  
img

Ik dacht dat het café op de hoek Rozemarijnstraat/Heezerweg was.


Datum: 06-01-2011
Naam: Redactie EiB  

Hierbij stellen wij vast dat dit café niet café Stratman is. Dit lag op nummer 88, de hoek van de Rozemarijnstraat, zie foto 2383. Verzoeke verdere reacties betreffende Stratman bij die foto te plaatsen.


Datum: 03-04-2014
Naam: Joke van Bentum - Muskens  
img

Inderdaad Café Oud Stratum was op de hoek Heezerweg / Rozemarijnstraat.


Datum: 12-04-2015
Naam: Theo Need jr  
img

Hallo allemaal,ik ben de zoon van Theo Need, dierenspeciaalzaak op de Heezerweg 151 en 153. Ik wil even iets vertellen over de Palet Bar. Voordat dat een kroeg werd, zat Chris Strijbos erin, heb ik goed gekend. Daarna is Kees van Dorst erin gekomen.


Datum: 07-11-2016
Naam: Jan van der Vliet  
img

Er zat destijds op die hoogte ook ergens nog de JackTon Bar. Is dit hetzelfde pand als de Palet Bar?


Datum: 22-04-2018
Naam: R.Vernie  
img

Klopt helemaal Paul, jij zat er eerder in dan je zus Elly, was dat even vergeten te melden. En nu weet ik ook, door jouw uitleg, de geschiedenis van dat Veronica-schip op de wand.
Jouw zus, Elly, had iets met Huub v/d Heijden en toen ze een avond zelf eens op stap wilden, mocht mijn toenmalige vriendin de honneurs waarnemen. Dat was dikke pret voor ons. Ik was een jaar of 17 dus zal het rond 1975 geweest moeten zijn. Toen ze terugkwamen van dat avondje uit was het bier op en de kassa leeg. Boos waren ze niet, maar dat veranderde toen er boven, in hun privévertrekken, in de badkuip een vriend van mij lag te pitten. Huub v/d Heijden ging alleen heel die horecabende te lijf, toen ze eens met 4 man binnenkwamen voor protectiegeld. Heb altijd daarom respect voor hem gehad.
Het Anker is vele jaren mijn stamcafé geweest, maar het ging dicht. Toen werd het café Oud Stratum, daarna café het Anker op de Leenderweg. Ook jaren mijn stamcafé. Dat was het laatste, echt bruin café, waar het echt gezellig was. Eindigde op de Aalsterweg maar ook daar verdween alles. Maar daar was het ook niet echt gezellig. Nooit meer een bruin café geweest dat me aansprak in Stratum.