Fotonr.: 23760
Bijdrager Adriaan Verdonk
Jaar: 1974
Locatie 1.:Woensel |521 Kerkdorp Acht |Waalstraat
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Woonhuizen-Acht |Waalstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Waalstraat 1-3

Beschrijving Waalstraat 1-3 waren de woningen van Dorus Biggelaar en Jan van Tienen aan het pleintje. Datum 24-08-1974 ©Adriaan Verdonk
Geplaatst op 02-04-2010

Reacties

Datum: 04-04-2010
Naam: Martin Swinkels img

Jan van Tienen had toen de lekkerste friet en kroketten.


Datum: 09-12-2010
Naam: Marijn Staal img

Mijn overgrootopa Johannes Staal heeft er vanaf 1928 tot en met 1934 gewoond met zijn vrouw Eugenia de Wael en zijn 2 zonen Jozef Staal en Aloysius Staal . Misschien heeft iemand hier meer details, foto's of anekdotes van?
Bedankt, Marijn Staal


Datum: 15-12-2011
Naam: Jan van den BIggelaar img

Hier een reactie op de foto hierboven Waalstraat 1-3
De huizen zijn gebouwd rond 1927 door mijn Oma de Bresser, daar woonde opa en oma de Bresser met twee dochters Hanneke en Drika. Hanneke trouwde in 1929 met Doris v.d.Biggelaar en ging wonen in Waalstraat 1. Drika trouwde met Frans der Kinderen en ging wonen op Waalstraar 3, en oma ging wonen in het kleine huisje de Cafetaria Waalstraat 3a. De woning nummer 3 werd na enige tijd verkocht door de Kerk, en toen kwam er mevr van der Vorst in met drie kinderen en een kostganger Wiske. Later is het huis weer verkocht rond 1960 aan Jan van Thienen, die maakte er een cafetaria van. In 1972 werd alles gekocht door de gemeente en afgebroken. Daarna kwam de Rabo-Bank en heden de Dokter Kummeling.


Datum: 31-08-2012
Naam: tv img

Het grote witte huis was het woongedeelte, het kleinere was een bijkeuken ruimte en om het hoekje was de friettent (hierop niet te zien). En inderdaad, Jan van Thienen en Marie (van Eck) hadden zeer lekkere friet (verse, en zelf geschild+gesneden) want toen werd alles nog met de hand gemaakt en het frietvet werd zeer vaak vernieuwd. Mijn opa, die woonde in, en ik deden de puntzakjes om en om zetten en we maakten ook zelf de slaatjes op een kartonnen bordje. Het was er zeer schoon en iedere dag een nieuwe gesteven schort aan. Alles was er lekker, zelfs de mayo. Miep de Leijer kwam vaak. De juxbox links-achter in de hoek. Van Ome Jan kregen we bijna nooit gratis frietje maar van Tante Marie wel. Het waren fijne mensen. Voorheen hadden ze het café naast de kerk. De laatste jaren hebben ze doorgebracht in Son. Hun dochter Nelly, die "Het Vestzaktheater" runde met haar man was zeer gek op hen, maar is helaas te vroeg overleden.


Datum: 10-11-2014
Naam: Linda Aarts-Raats img

Mijn vader Hendrik Raats kwam uit Acht en wij zijn rond 1960 naar Woensel in Eindhoven verhuisd.
Ik kan me herinneren dat we heel vaak op zondagmiddag naar Acht liepen over de Achtseweg langs het spoor of de Oirschotse dijk (als mijn vader eerst en biertje wilde drinken bij de Mispelhoef) en daarna door naar de friettent van Thienen. Dat was een feest voor ons, zakje friet met mayo! En weer op huis aan over de Boschdijk..... Wij zijn ook nog vaak bij " Kees de kapper" gekomen, die woonde daar om de hoek als ik me goed herinner. Ik vond die kappersstoel en zijn scheermessen doodeng!
Linda Aarts-Raats