EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

23707

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Oud Woensel

Beschrijving

Heel herkenbaar, de eerste rijtjes flats langs de Veldmaarschalk Montgomerylaan, de speeltuin achter de Weverstraat is verplaatst naar de hoek Looierstraat / Spinnerstraat en centraal op deze foto:de Weverstraat. Links in de hoek de afbraak die weropbouw moest heten. En dat was maar het begin, Kijk maar eens goed naar deze foto en dan zie je pas wat er verloren is gegaan (Tini)
Met dank aan Bauke Hüsken.


Geplaatst op

28-03-2010

Reacties:

Datum: 02-02-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Weet iemand wat de witte vlek is tussen Kruisstraat en Broekseweg? Deze foto is uit 1960, op foto 26792 uit 1966 staat er een bedrijfspand, maar nog geen 10 jaar later was het hier een kale vlakte. Nu staan er de flats aan de Montgomerylaan tegenover de Rabobank.


Datum: 08-07-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

De 'witte vlek' opgelost: het bedrijfspand is nog duidelijk zichtbaar op foto 18432. Als ik het me goed herinner, was het in 1975 in elk geval verdwenen. De hoek Kruisstraat - (nieuwe) Pastoor Petersstraat bleef vervolgens lang braak liggen, met uitzondering van Holiday Inn.


Datum: 08-07-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Het bedrijfspand waarover hier wordt gesproken is drukkerij Lecturis. Aanvankelijk gelegen langs de Brouwerstraat maar later, bij het doortrekken van de Veldmaarschalk Montgomerylaan, kwam deze drukkerij aan deze Montgomerylaan te liggen. En daar heeft hij nog jaren gelegen. Een kale vlakte heb ik hier, tenminste op deze plek, nooit aangetroffen.


Datum: 01-08-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Tini, het noemen van de naam van Lecturis heeft weer wat geheugencellen geaktiveerd. Lecturis stond er na 1975 nog steeds. Maar de kale vlakte waar ik op doelde was het gebied rondom de Pastoor Petersstraat. Dat werd pas in de loop van de jaren '80 ingevuld.


Datum: 12-02-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Een beetje late reactie. Eric, rond de Pastoor Petersstraat is op deze foto nog niets veranderd. Maar daaronder is al wel de straat aangelegd die later Pastoor Petersstraat is genoemd en nu nog zo heet. De foto vertoont wel heel mooi hoe de Pastoor Petersstraat is "verlegd". De voormalige pastoor Petersstraat, met MULO en al, is inmiddels verdwenen.