EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15824

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Broek. (12)

Beschrijving

Voor de boom het huis uit 1656 van foto 8423. Interessant is ook het witte gebouw daarachter, de sigarenfabriek van Jagt. Toen het als café in gebruik was, kreeg het een veranda. Hier hebben o.a. Vlemminx en Horion gezeten.


Geplaatst op

18-05-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-05-2008
Naam: Frans Verbeek  
img

In het huis met de kleine raampjes woonde de poppendokter. Het witte huis achteraan is van Korting (bakker en ijssalon).


Datum: 20-05-2008
Naam: Frans van Laanen  
img

Best Frans, het witte huis is nog vóór de Pastoriestraat. Het is het al veel besproken huis(winkel) van de Snuffelzolder en niet van Harrie Korting. Die zit ertegenover op de andere hoek van de Pastoriestraat.


Datum: 20-05-2008
Naam: Frans Verbeek  
img

Ja dat klopt Frans Laanen, maar achteraan staat toch het huis van de fam. Korting? Of ben ik soms van het padje?


Datum: 04-08-2008
Naam: Kees Buijs  
img

Ïn het witte huis zat in de 2e wereldoorlog slager Schnaubel.


Datum: 07-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Kan iemand me vertellen, of de zijstraat tussen de huizen de toegang was naar de Oude Torenstraat? Dat kan ik me zo nog voor de geest halen. Maar ik kan me ook vergissen. Iets verderop links zou dan de Brugstraat hebben gelegen.


Datum: 07-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Ben weer te snel geweest. Op de gerelateerde foto 8423 zie ik mijn vraag al bevestigd. Ik kwam hier een aantal jaren twee keer per dag voorbij, dus zou ik het niet hebben kunnen vergeten. Maar het is wel meer dan 45 jaar geleden. Ik werkte toen bij de nog jonge Technische Hogeschool en kwam dan van de Woenselsestraat, via de Nieuwe Dijk en Oude Torenstraat, lange tijd nog sintelpad, uit op de Broekseweg, om vervolgens via de Brugstraat en over de Dommel de kantoorgebouwen van de THE te bereiken. Dat was niet ver van de Karpendonkse Plas. En deze route heen en terug elke dag, met de brommer. Mooi Woensels traject!


Datum: 07-01-2009
Naam: Frans Verbeek  
img

Beste Wim. Rechts was zeker een pad dat naar de oude Torenstraat liep. Het was ook de weg langs de dahliatuinen, want daar was mijn vader lid van.


Datum: 24-08-2010
Naam: Manders  
img

In het vooruit springend huisje met de kleine raampjes zat de schoenmaker en naast hem woonde aan het "Zwarte Pad" een familie van Moorsel, tegenover hen kolenboer van de Kaa. In het huis met de luiken zijn mijn vader en moeder in 1946 "ingetrouwd" bij een man en een vrouw genaamd "Jaantje en Bartje". Het huisnummer was iets in de 300. In het huis met een doek voor het raam woonde een familie de Jong(h). Een paar huizen verder richting kerk woonde een familie van Happen en een poppen dokter. Tegenover ons was de meubelfabriek van Fren(c)ken tevens aan een zandpad wat leidde naar weilanden met een familie in een woonwagen met een meisje wat overleed aan een hartkwaal. Rechts van dit zandpad woonde een paar huizen verder een familie de Lepper..


Datum: 14-11-2010
Naam: Frits Rutjens  
img

De poppendokter, dat was de schoenmaker, vr.gr.Frits