EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15706

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Broekseweg 78

Beschrijving

De heren komen waarschijnlijk over de onteigening praten.


Geplaatst op

02-05-2008

Reacties:

Datum: 03-05-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

Lijken me eerder heren van de Sint Vincentiusvereniging die in opdracht van de pastoor cum suis eens kwamen kijken hoe ver de ´erremoei´ de moeite waard was om nadere hulp en bijstand te verlenen, in de naam van God. Ik herinner me nog ´als de dag van toen´ dat die wat deftig vermomde heren altijd vooraf een kijkje kwamen nemen (incognito) hoe de vlag erbij hing. Ze belden brutaalweg aan en vroegen of ze even binnen mochten komen, onder het alibi van het parochiebestuur. Om de realiteit uit mijn jeugd erbij te halen, mijn moeder werkte ze al ras het huis uit (1955 of zo) met de opmerking dat ze niet gediend was van pottekijkers c.q. ´bemoeials´. Tja, de Algemene Bijstandswet was toen nog niet uitgevonden. Maar ik moet zeggen: voorwaar een treffende gelijkenis, die heren met hun hoeden op en de wat voorover gebogen houding. Ik herken ze nog als van gisteren, in mijn geval Strijp. Maar ik ben er zeker van dat ze hun collega's hadden over de hele stad verspreid. Ik ben benieuwd dus wie deze heren werkelijk waren. Houd me aanbevolen voor andere meningen.


Datum: 03-05-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Als de bedeling had plaatsgevonden was de halve lagere school eender gekleed. Naar alle waarschijnlijkheid was de kleding overjarig goed of geruime tijd uit de mode. Mijn moeder was coupeuse, dus hadden wij het geluk dat er wel eens een lapje afviel van het geleverde stof. Hersbergen van de Demer zal het nu niet erg meer vinden denk ik.


Datum: 05-08-2008
Naam: J.a.m. de Haan  
img

Jan Toirkens vergist zich deerlijk. Deze foto is door mij zelf genomen, als lid van de onteigeningscommissie. Mijn mededeskundigen, die hier te zien zijn, waren Martien Huybregts (makelaar, rechts) en Bertus van Gestel (aannemer uit de Paradijslaan, links). Het pand is onmiddelijk na de procedure afgebroken.


Datum: 07-08-2008
Naam: J.a.m. de Haan  
img

Jan Toirkens blijft zich vergissen. In dit geval konden de eigenaren niet akkoord gaan met het aanbod van de gemeente (aankoop goedgekeurd bij besluit van de Gemeenteraad en niet door het gemeentebestuur) en zoals de Wet voorschrijft, volgt dan een onteigeningsprocedure voor de rechtbank Den Bosch. De rechtbank bepaalt de schadeloosstelling; daarbij geadviseerd door door de rechtbank Den Bosch benoemde deskundigen, waarin o.a. een op dit gebied gespecialiseerd jurist uit Arnhem. Beide heren zijn dus benoemd door de Rechtbank Den Bosch. Het is dus de toenmalige gemeenteraad die verantwoordelijk was voor het besluit tot afbraak van dat gehele gebied. Daar zat mogelijk familie van Jan Toirkens in.


Datum: 11-10-2009
Naam: S. van Namen -Verschuren  
img

Volgens mij is dit geen Broekseweg 78 maar Broekseweg 73. Wij woonden op 74 en volgens mij stonden deze huizen tegenover ons. Ik heb daar gewoond van 1949 tot 1962 of 1963.


Datum: 16-12-2009
Naam: Frans Janssen  
img

Reactie van S. van Namen-Verschuren klopt.  Deze huizen herken ik en ze stonden aan de oneven kant. Ik ben in 1945 geboren op 79 en heb er 18 jaar gewoond, tot aan de afbraak. Wij woonden tussen fam. Schenkelaar en fam. Op den Buiys.


Datum: 20-12-2009
Naam: S. van Namen Verschuren  
img

Bedankt voor de reactie. Ik dacht dat jullie tussen de fam. Keeris en fam. Schenkelaars woonden. Ik weet niet of je de wielrenner bent, ik weet ook niet meer met hoeveel kinderen jullie waren. Ik ken Bep en een jongen maar weet niet meer hoe die heet, misschien wel Frans en dan weet je misschien wel wie ik ben. Wij stonden met de fietsenstalling bij de Woenselse Markt op zaterdag. Gr. Stien.