Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 2368
Bijdrager Regionaal Historisch Centrum Eindhoven - RHCe
Jaar: 1981
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Zuivelinrichtingen |DMV Campina

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Campina melkbezorging. (1)

Beschrijving In een tijd dat bakker, melkman en een hele reeks anderen nog 'aan de deur' kwamen. Maar ja, met o.m. al die tweeverdieners en een veel mobielere consument hebben ook zij de strijd verloren. (RHCe 0019992)
Geplaatst op 31-12-2005
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 18-12-2006
Naam: Monique van Straten img

De melkbezorger is Albert Jansen uit Nederwetten. Hij was vanaf 1951 bij Campina en bezorgde de melk in het villapark. Januari 1991 was er voor hem een receptie in het Academisch Genootschap aan de Parklaan.


Datum: 28-12-2006
Naam: P.pilgram img

Albert kan m.i. in 1951 nog niet bij Campina gezeten hebben omdat die nog niet bestond. Bij ons in de Rubensstraat kwam destijds de melkboer met paard en wagen van St.Jozef en af en toe mocht ik een aantal straten meerijden en melkflessen afzetten op de diverse stoepen in de omgeving van de Merellaan, Fuutlaan etc. Als dank kreeg ik dan een halfje yoghurt.


Datum: 28-12-2006
Naam: Ben Brekelmans img

Melkboer, mag ik op de kar? Nee, menneke, want dan valde d'raf. Rot boer, rot boer!
Bij ons in de straat kwam Henk van der Heijden met zo'n Tempo-driewieler, loodzware zinken melkkratten en melkbussen waaruit hij verse melk schonk met zo'n zinken litermaat. Als je naast 'm mocht zitten in de Tempo, was dat het hoogtepunt van de dag!


Datum: 23-01-2007
Naam: Margareth de Wert img

Beste P. Pilgram, was die melkboer misschien ene heer de Wert?


Datum: 14-06-2008
Naam: Gerard van de Schoot img

Magareth, Peter, de melkman in de jaren 50 van St. Jozef was de heer Mesman, die kwam ook in de Frans Halstraat, Ferdinand Bolstraat, Bosboomstraat en de rest van deze omgeving. Ik weet ook nog dat hij losse melk verkocht. Hij had een melkbus met een kraantje op zijn wagen staan, waar hij de melk uit tapte. Volgens mij klopt het jaartal 1981 niet want toen werd er in alle supermarkten al zuivelproducten verkocht. Daarbij hadden de meeste gezinnen al een koelkast. Misschien zijn en nog wel enkele melkvenster geweest, maar die konden niet meer werken tegen de prijzen van een supermarkt. Maar als je het hier over het Villapark zou hebben, dan zou het nog wel kunnen, die hoefde niet op een paar centen te kijken. Alom, melkboer was een uitstervend beroep in die jaren. Magareth, was die melkboer de Wert uit Tongelre? Ben, de melkboer daar jij het over hebt, kwam die in de omgeving van de St. Jozeflaan?