EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2352

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-laan/Mathildelaan*

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Bioscopen / Theaters / Muziekcentra

Onderwerp 3.:

POC / Philips Schouwburg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Schouwburg.

Beschrijving

De Philips Schouwburg, nu met de fraaie zonnewijzer, met natuursteen uit vele landen. Veel bezocht vanwege bibliotheek in linkervleugel en Matheus Passion.


Geplaatst op

30-12-2005

Reacties:

Datum: 07-02-2006
Naam: Willie van den Akker  
img

1 juni 1991, de laatste dag van Philips Schouwburg, deze is gesloten met een barbershop-dag. Het thema was Close in Harmony. Georganiseerd door het Barbershop koor de Southern Comfort Barber Mates uit Eindhoven. Met diverse barbershop koren en kwartetten uit Nederland en Engeland. Ik weet nog goed dat die Engelsen er niets van begrepen dat zo`n mooi gebouw gesloopt moest worden. Maar eer dat er het slot op ging was het al diep in de nacht. Die herinnering is voor mij nooit gesloopt. Geweldige laatste muzikale dag.


Datum: 26-02-2006
Naam: G.Hagens  
img

De stenen van de zonnewijzer waren afkomstig uit die landen waar Philips een vestiging bezat.


Datum: 22-11-2007
Naam: Wibo Pieters  
img

Ik denk dat deze foto 20 jaar te laat gedateerd is. Kijk toch eens naar die auto's. Die stammen uit de jaren vijftig.


Datum: 26-02-2009
Naam: Louis van den Akker  
img

Mijn vader werkte hier meer dan 25 jaar. Hij was bekend als Driek van den Akker. Hij werkte hier als toneelknecht en als kind heeft dit gebouw een grote plaats ingenomen in mijn leven voor muziek, film en toneel. Wij kregen regelmatig gratis kaartjes. Nadat mijn vader een hartaanval overleefde, heeft hij een aantal jaren voor de fietsenstalling gezorgd. Een aantal jaren later is hij toen naar de speeltuin gegaan als hoofd.


Datum: 04-04-2013
Naam: Fons Leferink  
img

Toch leuk om terug te zien, al ben ik geen Eindhovenaar. Hier was ik op dinsdag 15 december 1981 met collega-inkopers voor de feestelijke diploma-uitreiking. Toen werd ook de eerste cd gedemonstreerd en een geluidsdemonstratie gegeven. Dat was zeer indrukwekkend. Het was of je voor even in de Scala van Milaan zat, of in de kerk, à la Fons Jansen. Knappe jongens. Ook moet hier een restaurant in zijn gevestigd, want we kregen een heerlijk diner aangeboden. Jaren later werd de Hollandse Signaalapparaten (HSA) door Philips afgestoten en overgenomen door de Fransen, Thales.