Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1915
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Markt
Onderwerp.: Winkels / Winkelcentra |Huishoudelijke Artikelen / Speelgoed |Magazijn Lindbergh / Magazijn de Olifant
Magazijn De Olifant.
Beschrijving | Het Magazijn De Olifant op de Markt. Zie foto 15480 voor historische gegevens over deze winkel. (Red.) |
---|---|
Geplaatst op | 07-05-2005 |
Reacties
Naam: Ap ten Hartog
Hans, in het witte huis naast De Olifant heeft volgens mij de fam. Oosterom een kantoor gehad. Of zij er ook woonden is mij niet bekend. Zij waren de eigenaar van de Cito bussen en Rivier Tax. Giovanni van Helvoirt weet nog dat de Rivier-taxi's in de Rivierstraat stonden.
Naam: Giovanni van Helvoirt
Ap, dat Van Oosterom met zijn taxi's in de Rivierstraat nr 2 zat is in ieder geval in 1960. Maar zo te zien is het een veel ouder bedrijf. Zij hadden daar zo'n vier a vijf zwarte Amerikanen staan zoals Pontiac en Ford. Ik zal eens kijken of ik via een van hun chauffeurs, Jef Vialle, aan foto's kan komen.
Naam: Giovanni van Helvoirt
Ap, Ik heb net Jef Vialle gesproken. Het taxibedrijf in de Rivierstraat was van Cor van Oosterom en dat was een neef van degene die de Citybussen en taxi's exploiteerde. Deze laatste is ook het Simcabedrijf op de hoek van de Mecklenburgstraat gestart en heeft dit later verkocht aan de schoonvader van Hein van Laarhoven, directeur van Cito Eindhoven (Jaguar en Land Rover). Hein bezit nu alles en meer.
Naam: Hein A.M.G. van Laarhoven
Rectificatie: Cor van Oosterom was degene die Cito bussen en taxibedrijf exploiteerde. Hij had ook een reisbureau in de Nieuwstraat en een Simca garagebedrijf op de hoek van de Mecklenburgstraat, dat oorspronkelijk was gebouwd als busgarage. De zonen van Cor van Oosterom, Kees en Harrie, hebben het Simca dealerbedrijf verkocht aan Hein van Laarhoven zelf. Niet aan zijn schoonvader. Hein heeft de naam Cito behouden en komt zo ook terug in de naam van de huidige dealerbedrijven Cito B.V. (Land Rover dealerbedrijf) en Cito Motors B.V. (Jaguar dealerbedrijf en Aston Martin authorized distributor) te Eindhoven.
Naam: Giovanni van Helvoirt
Kijk Hein, wie anders kan het beter weten dan jij? Maar het was toch niet dezelfde Cor als die in de Rivierstraat 2, of wel? Wij woonden op nr. 10 en ik was als peuter nogal eens bij Cor in de garage. We praten over de 60-er jaren. Heb jij toevallig nog foto's van de Citogarage in de Mecklenburgstraat?
Naam: Hein A.M.G. van Laarhoven
Je had gelijk Giovanni. De eigenaar van Cito was inderdaad niet Cor van Oosterom, maar Lambert (Ber) van Oosterom. Reisbureau, busbedrijf en taxibedrijf. Het taxibedrijf is door Kees van Oosterom, zoon van oom Ber, verkocht aan Cor van Oosterom. In het pand aan de Mecklenburgstraat (oorspronkelijk gebouwd als busgarage) werd het Simca dealerschap ondergebracht. Reisbureau en busbedrijf waren voordien al verkocht, maar niet aan Cor van Oosterom. Overigens is City busbedrijf (exploitant van de stadsbussen) eigendom van dhr. Boon. Cito reisbureau en busbedrijf was een touringcarbedrijf.
Naam: Bert van Oosterom
Erg leuk om dit allemaal te lezen en te zien hoe een Babylonische spraakverwarring ontstaat. Hein van Laarhoven zit het dichtste bij de waarheid.
Vanuit Den Bosch is mijn grootvader L.P. van Oosterom (Lambert) naar Eindhoven gekomen met zijn vrouw, twee dochters en twee zonen. Ik weet niet precies op welke datum, maar het was voor de oorlog. Want in de oorlog zijn de bussen die hij toen had geconfisceerd en had hij niets meer, behalve een vrachtwagenchassis, waar hij na de oorlog weer een bus op bouwde. Zij woonden toen in het pand op de Markt en hadden na de oorlog touringcars en taxi's. Zijn zoon Cees van Oosterom (mijn vader) was toen reisleider en de andere zoon Harrie deed de administratie. Bekend uit de 50er jaren zijn de Romereizen. Toen het pand weg moest, zijn zij verhuisd naar de Nieuwstraat. Daar hebben mijn grootouders een hotel, bijouteriezaak en touringcarbedrijf geëxploiteerd. Op een pleintje vlak voor de Mecklenburgstraat stond de garage met de loodsen waar de bussen in stonden. De gemeente had toen die plaats nodig om de westtangen (binnenring) te realiseren. Mijn grootvader kreeg een stuk grond naast het bestaande stuk en heeft er een garage op gebouwd waar zij eind 1991 met Simca van start zijn gegaan. De bussen had men toen nog. Een paar jaar later zijn de bussen en het pand aan de Nieuwstraat verkocht. In 1994 is het garagebedrijf Cito verkocht aan Hein van Laarhoven.
Naam: Thérèse Sauter-Roijers
Wat leuk om dit te lezen. Bert, ik heb toen ik 17 jaar was vakantiewerk gedaan in de zaak in de Nieuwstraat bij jouw oma. Ik was er met nog een meisje voor de verkoop van bijouterieën en souveniers. Ook mochten we de etalages maken. Een hele leuke tijd heb ik er gehad. Er kwamen regelmatig Engelsen in de winkel. Zij waren gek op de wooden shoes. Harry van Oosterom en jouw oma regelden de reizen e.d. Ik herinner me de dagtochten en korte reizen voor een paar dagen. Mijn vader werkte destijds op het Philips reisbureau en had veel met jouw vader en jouw oom Harry en ik denk ook je grootouders te maken. Hij deed o.a. hotelreserveringen voor Philips. Via mijn vader heb ik dit vakantiebaantje dan ook gekregen. Ook het taxibedrijf herinner ik mij nog. Heeft Cor van Oosterom niet in de Tivolilaan gewoond en had hij geen dochter die Cora heette? Ook ken ik je vader nog van de carnaval. Hij was toch lid van De Volders en kwam daardoor ook regelmatig bij mijn schoonouders in het café. Volgens mij is hij zelfs ooit prins geweest.
Naam: Thérèse Sauter-Roijers
Mijn geheugen heeft me even in de steek gelaten wat betreft Cor van Oosterom. Ik verwisselde hem met Cor van de Honert van de HOTAX. Sorry!