EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23381

Bijdrager:

Jaar:

1928

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Luchtfoto Binnenstad

Beschrijving

Met heel veel oud Eindhoven, zoals het Annahof, de Reet van Nette, de Krabbendam. Een foto waar je uren naar kunt kijken.
(Collectie Aviodrome nr. 005381)


Geplaatst op

26-02-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-02-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

't EiB-Huys staat er ook op!


Datum: 26-02-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

En weer is deze foto op een dinsdag gemaakt. Een jaar na het maken van deze foto (1929) is de Veste gedempt. Hier nog goed te zien.


Datum: 27-02-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Een parel van een foto. Niet alleen omdat er plekken terug te vinden zijn waar, bij honderden foto's op deze site, over wordt gesproken. Maar ook als je bedenkt hoe de foto genomen is. Vergeet niet, het jaartal is 1928. Ik heb mezelf verplaatst in de foto, ben langs de "Boot van Sinterklaas" gaan staan voor het station en heb omhoog gekeken. Naar alle waarschijnlijkheid zie ik een luchtballon met daarin een fotograaf voorzien van driepoot en een camera die bijna net zo groot is als een schoenendoos. En deze fotograaf probeert met alle beperkingen die de toestellen van toen hadden een goed belichte en scherpe foto te maken. Daarom een parel van een foto.


Datum: 11-01-2011
Naam: Ria Boer- van de Loo  
img

Wat een prachtige foto! Zeker een van de mooiste op de site.


Datum: 23-01-2014
Naam: Wim Roxs  
img

Gerard de Beurs zegt ons dat de foto (weer) op dinsdag is gemaakt. Slaat dat ook op het feit, dat net als veel later de dinsdagmarkt op de Grote Markt plaatsvond? Op de foto springt er deze markt extra uit, door het licht op de lichtkleurige luifels over de marktkramen, waarmee de hele markt was gevuld.


Datum: 11-03-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

De Keizersgracht was nog een gracht getuige de vele bruggetjes. Ik zie de Vestdijk met het toegangsweggetje naar het Binnengasthuis. De nog onbebouwde plek waar de schrijversbuurt zou komen en wat je ook "prachtig" ziet is wat er door het sinterklaasbombardement verloren is gegaan. De Fellenoord aan deze kant van de Woenselse overweg, aan de overkant alles achter de panden aan deze kant van de Nieuwstraat, Markt, Marktstraat en een zeer groot deel van de Vrijstraat. Inclusief de Reet van Nette en het Annahofje.