EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23363

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

226 Sportpark Aalsterweg

Straat:

Eindhoven Stadion

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

EVV Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
EVV (1)

Beschrijving

.


Geplaatst op

24-02-2010

Reacties:

Datum: 24-02-2010
Naam: Jo de Hartogh  
img

De bal neemt een vlucht, gevuld met Crimexlucht.


Datum: 25-02-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Boven van links naar rechts: ?, Berendonk, ?, ?, Senders, ?, Schapendonk, ?, ?, ?, Mies, ? Op de hurken van links naar rechts: Weber, ?, ?, ?, ?, Bloemers Jo, jij de rest van de namen. Het vervolg op jouw commentaar is: 'Crimexcompressoren te Westerhoven'. Jammer, dat ik er nog maar zo weinig mannen van ken, want ik was er elke wedstrijd die ze thuis speelden. Niet in de laatste plaats omdat ik gratis mocht gaan kijken, daar mijn vader hoofdkassier was onder Roels en Meuter. Al mijn ooms waren kassier en als het druk was, waren mijn neven extra controleurs aan de ingangen. Zelf ben ik ook nog enige jaren kassier geweest. In die tijd kon mijn vader nog met de gehele resette op de achterbank van de Simca naar huis rijden en daar gingen we dan met het gehele gezin het geld tellen. Hoe dat nu gaat, zou ik eens aan onze Ome Adriaan moeten vragen, want die is nu hoofdkassier. Was het trouwens niet het jaar hierop, 1973, dat Eindhoven onder Rinus Goosens naar de eredivisie promoveerde?


Datum: 25-02-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Na afloop even naar Willy v/d Boomen, mijn schoonvader ging elke week kijken tot hij erbij neerviel. (dat zijn supporters) << café Harry v.d. Boomen oftewel De Barrier zie foto 3807 en 1214 (red.)>>


Datum: 26-02-2010
Naam: Jan Thijssen  
img

Toch nog effe hulde aan de kassiers. In die tijd zag men voornamelijk in cafés, snack-bars, en tabakwinkels, altijd de wedstrijd posters tegen de ramen hangen, rechtsonder van zo'n poster moest je het hoekje uitknippen dat recht gaf op korting op 'n toegangs kaartje voor die betreffende wedstrijd, bij het kassa hokje verrekende de kassier de korting meteen met de toegangs prijs, en er stond ooit 'n aardige rij voor zo'n hokje. maar alles kwam goed , en meestal had iedereen zijn plaatske gevonden voordat de scheids aan blies.


Datum: 27-02-2010
Naam: Frans van Schoonderwalt  
img

De trainer links is Lesledy Talbot. Naast hem doelman Fred Berendonk. Senders (staande vijfde van links) heet vanvoren Willy. Geknield links Hendrik Schalks. Derde van links lijkt me Govert Kooiman. En op rechts Henk Bloemers.


Datum: 27-02-2010
Naam: Willem Verstegen  
img

Staande:4e van links Willy Quadackers, 3e van rechts, Joop Oomens, 5e van rechts Wim Van Kessel, gehurkt: links van Henk Bloemers, Gerard Weber met daar langs Don Hakkens. Voor mij geen herkenning van Cees Schapendonk op deze afbeelding. Met de aanvoerdersband lijkt mij eerder Govert Kooiman met daar links doelman Willy Vermeulen. En dat EVV naar de eredivisie promoveerde was in 1 Juni 1975 tegen Groningen uitslag 4-1 voor een totaal uitverkocht stadion aan de Aalsterweg. De verzorger in die tijd was Mies Sprengers.


Datum: 17-03-2010
Naam: Gerard van Halteren  
img

Helemaal rechts staand naast Mies Sprengers is voorzitter Wim Thielemans


Datum: 16-07-2010
Naam: Hans Verhoeven  
img

De juiste namen op deze foto zijn staande v.l.n.r. Lesly Talbot, Fred Berendonk, Willem Leushuis,Willy Quaedackers, Willie Senders, Willie Vermeulen, Govert Kooiman, Wim van Kessel, Jo Theunissen, Joop Oomens, Mies Sprengers (verzorger), Wim Thielemans (voorzitter).
Knielend v.l.n.r.: Hendrik Schalks, Jan van Renswouw, Jac von Ranzow, Don Hakkens, Gerard Weber en Henk Bloemers.


Datum: 06-07-2011
Naam: Paul van der Cingel  
img

Het gebeurde niet zo vaak dat een speler van de Frederiklaan naar de Aalsterweg ging, of andersom, maar Joop Oomens was er een van.


Datum: 09-03-2015
Naam: A.van Overbruggen  
img

Heb als assistent van hoofdtrainer George Knobel (de latere trainer Ajax en het Nederlands Elftal) Willie Quaedackers ook nog getraind in het seizoen 1970-1971 bij MVV-Maastricht. Willie was evenals zijn ploegenoot en keeper Frans Korver, een felle en fanatieke speler. Als amateur speelde hij, dacht ik, voordat hij naar MVV, kwam bij Sportclub Emma..


Datum: 10-03-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Joop Oomens heb ik zijn been nog horen breken tijdens een thuiswedstrijd. Ik zie 'm niet op deze foto, was het toen al gebeurd? Mies Sprengers woonde volgens mij op de Edenstraat, kan dat?


Datum: 10-03-2015
Naam: JJM Vlemmings  
img

Naar ik weet zijn er al drie van deze spelers overleden, onlangs Henk Bloemers en al langer geleden Kiena Schalks en Willie Vermeulen die bij mij in de Ockeghemstraat in Gestel woonde.


Datum: 10-03-2015
Naam: Hans Verhoeven  
img

Ook Willy Senders is overleden.


Datum: 11-03-2015
Naam: Willem Verstegen  
img

Giovanni, staande 3e van rechts naast Mies Sprengers is Joop Oomens.


Datum: 11-03-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Als jij dat zegt, ongetwijfeld Willem, ik dacht aan de zesde van rechts en volgens mij had ie een snor. In mijn herinnering was Joop niet zo'n grote mens.


Datum: 11-03-2015
Naam: Paul van der Cingel  
img

Giovanni, dat kan best kloppen, althans toen hij net als ik bij de jeugd van PSV speelde, maar toen waren we pas een jaar of 12. Hij is een van een handjevol talenten van toen die ook in seniorenelftallen wat bereikt hebben.


Datum: 26-08-2017
Naam: Hans Mettes  
img

Eindhoven zal het wezen.


Datum: 26-08-2017
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

'Eindhoven zal wezen, Eindhoven zal zijn' luidde de tekst volgens mij.


Datum: 26-08-2017
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

En Eindhoven zal winnen op het voetbalterrein.