Fotonr.: 1214
Bijdrager Kees Verkooijen
Jaar: 1938
Locatie 1.:Stratum |223 Genneperzijde |Aalsterweg
Categorie.: Horeca |Cafés |Stratum, Stratumse Barrier/ Oude Barrière

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Café De Oude Barrier.

Beschrijving Heel vroeger een van de tolplaatsen. Het café De Oude Barrier (Stratumse Barrier) aan de Aalsterweg nummer 262. Dit lag ongeveer ter hoogte van Kortonjo.
Geplaatst op 31-08-2005

Reacties

Datum: 07-02-2006
Naam: Willy van den Akker img

In mijn herinnering zaten hier Harrie en Antje van de Boomen in. Dat zal omstreeks 1950 zijn geweest. Als ik dan met ons pap naar voetbalclub E.V.V. ging kijken dan was het na afloop even een glaasje drinken bij de Oude Barrier en dan weer te voet op huis aan.


Datum: 08-04-2006
Naam: Leo de Wit img

En ik weet nog da ons vadder Gerrit de Wit en ons opa Bert van de Velden 'sondags smereges een bumke gingen katte. Ik moes ze dan gon hole as ons moeder de soep klor ha, mar ik ha wel in de gate da ze dan meer borrels gedronken hadde dan gekat, en ik kreeg van Antje dan ok altijd 'n rolleke drop of unne kwatta. Mensen dat waren nog eens tijden.


Datum: 18-05-2006
Naam: J van Proosdij img

In mijn herinnering gingen mijn Opa (Cor van Asten) en mijn Vader (Gijs van Proosdij) hier op zondag kaarten. Dit was al in de jaren 1935 tot 1939.


Datum: 25-03-2008
Naam: Jan Doomen img

ik dacht dat er aan de zijkant ook een ingang was.


Datum: 01-09-2013
Naam: Lisette van der Krogt - Zwart img

Het ziet er erg sfeervol uit dit pand met de mooie bomen ervoor. Ook de andere foto's laten een bepaalde gezelligheid zien uit vervlogen tijden. Als kind moest ik elke week naar juffrouw Voskuil, zij gaf heilgymnastiek en woonde aan de Aalsterweg. Ik was ongeveer 10 jaar. Het was in 1959. Ik fietste dan vanuit mijn ouderlijk huis aan de Mimosalaan via de Kortonjolaan naar mej. Voskuil. Het was goed opletten bij het oversteken, want de Aalsterweg was een drukke weg. Ik kan mij dit café niet herinneren. Ik denk dat het er nog wel stond in 1959 zoals op de foto met de bomen ervoor. Ik vind het een schitterend plaatje, het roept veel nostalgie op. Ik weet wel dat de Aalsterweg heel erg mooi was met al die bomen erlangs.


Datum: 02-09-2013
Naam: Lieke Slegers-Roijers img

Op foto 3817 een stuk minder aantrekkelijk, zonder de leilindes. Lisette, bij een andere foto las ik dat het café in 1967 is afgebroken.


Datum: 02-09-2013
Naam: Lisette van der Krogt-Zwart img

Ja Lieke, ik herken het café nu wel op foto 3817. Ik kan mij nu wel weer herinneren dat op die plek een café was. De heilgymnastiekpraktijk van juffrouw Voskuil was er vlakbij. Het huisnummer weet ik helaas niet meer. Ik vind het altijd leuk om te kijken wat er nu op deze plek staat of is gebouwd. Ik zag op de site nog meer mooie oude foto's van het café, heerlijk om dat te kunnen zien, ik heb heel veel waardering voor de medewerkers van de site. Dank jullie wel voor alle mooie foto's.


Datum: 26-10-2013
Naam: J.J.M. Vlemmings img

Op zondag maakte Antje zandfiguren op de vloer in het café, zeer fraai. De familie Van de Boomen is een oud geslacht van caféhouders.