EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23352

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

224 Roosten

Straat:

A2/A67

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Verkeersplein Leenderheide

Beschrijving

A.s. weekend wordt het totaal gereconstrueerde verkeersplein Leenderheide geopend. Hier zien we dat zelfde verkeersplein na de eerste aanleg, gewoon een rotonde, geen verkeerslichten, gewoon rechts heeft voorrang en geen viaduct. ter oriëntatie: Rechts kom je uit op de rotonde van het Floraplein. Naar boven zien we de E3 richting Antwerpen met de kruising met de Aalsterweg. Nog geen Motel, links wel huize Voorbeek. En rechts van het midden de begraafplaats "De Roosten". Bovenaan op de foto het Gemeentelijk sportpark Aalsterweg en helemaal rechts de Watertoren.
(Aviodrome 066430zr)


Geplaatst op

23-02-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-02-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Het beeld van Arie Burkelin, wat nu op de uitvalsweg in Gestel staat, was oorspronkelijk bedoeld om op deze rotonde te staan. Zie foto 4927


Datum: 24-02-2010
Naam: Lian (Lia) Heerings-v.d.Heijden  
img

Ik zou graag willen weten hoe de straatnamen van de huizen rechts boven zijn?
=== De straat links is de  Vesaliuslaan, rechts, parallel hieraan de Pasteurlaan. (Tini) ===


Datum: 24-02-2010
Naam: Wim Habraken  

Ik heb even goed moeten kijken, maar door de watertoren kon ik verder mezelf aardig gaan oriënteren. Ik zocht Animali, en moest toch echt goed kijken. Maar bij die sportvelden (van PSV baseball of hockey??) daar zag ik een groep bomen en heb besloten dat dat toch echt Animali moet zijn. Kerkhof De Roosten staat er ook op (de velden met vakken). In de hei onder speelden wij in onze vakanties en met de Rakkers gingen we daar allerlei tochten ondernemen. Karperven - Diepmeerven - en het Kannikesven (is nu een beschermd natuurgebied) - daar gingen we heen ook als gewoon als buurtjochies. Daar vingen we hondsvissen en salamanders.Leuke tijd en leuke foto!!


Datum: 27-07-2012
Naam: Eric Kemperman  
img

Vóór 1945 was de weg naar Leende een veredeld zand/fietspad, zie bv de kaarten 6906 en 1081. Pas in het rijkswegenplan uit de jaren 1930 kwam er een rechtstreekse verbinding Eindhoven-Weert in de planning.


Datum: 07-10-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Een aanvulling op wat Peter zegt, vanaf het Floraplein was de verbinding met Leende een zandpad met rechts een fietspad. Of dat 'veredeld' was, weet ik niet meer, maar tot halverwege de jaren '50 bleef het een zandweg. Dat al in 1930 een plan was gemaakt is heel goed mogelijk, maar door de crisis van de jaren '30 na de beurskrach in New York, kwamen veel plannen niet veel verder dan de tekentafel.