EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23266

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Hertogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hertogstraat 13, Stratum

Beschrijving

Op deze foto is het pand Hertogstraat 13 te zien (vergelijk foto 11808). Mijn vader is hier in 1936 zijn advocatenpraktijk begonnen. Er zat toen al instituut Kuyper. De directeur van dit instituut (waar ook werkte Jaap Meij, later economieprofessor), de heer Theo Verhoeven, is vanuit dit pand gehuwd. Mijn ouders zijn hier in 1938 komen wonen. Tegenover ons woonde tandarts Coebergh, die daar ook zijn praktijk had. Hun tuin liep tot ver door achter het bedrijfspand van Burger´s verwarmingsindustrie.


Geplaatst op

13-02-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-02-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Erg mooi, zo´n oude foto te zien van het voormalige buurhuis van ons. Het moet toch een plaatje zijn van vóór de oorlog. In 1975 ben ik met de 2 naastgelegen panden rechts, de nummers 15 en 17, hotel De Ridder gestart, en onze toenmalige buurman op nr. 13 was heer Gerard v.d. Schoot, die er een financieringsbedrijf runde. Hotel De Ridder hield op te bestaan in het jaar 1993.


Datum: 13-02-2010
Naam: Frans v Kemenade  
img

Deze voor de 'Verhoeven's ' zo belangrijke gebeurtenis moet zeker vóór de oorlog hebben plaatsgevonden. Het kan haast niet anders dan in de jaren '36 of '37, maar zeker weten doe ik dat niet, vandaar "jaartal onbekend".
Tandarts Coebergh woonde aanvankelijk in het pand Hertogstraat 15 en is later verhuisd naar het grotere pand er schuin tegenover, waar dokter van Staveren huisde, die toen met zijn grote gezin naar de Elzentlaan is verhuisd.


Datum: 13-02-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Leuk om te horen, beste Frans, dat er ooit nog een tandarts heeft gewoond in ons hoofdpand nr. 15, want in dit pand woonden wij ook privé, op de begane grond. Had Dr. Coebergh daar ook zijn praktijk? Boven, op de eerste en tweede etage, was alles hotel, en vanaf de tweede etage was ook nog uitgebouwd, met een doorgang naar pand 17, welke nog gastenkamers bevatte. Op de benedenverdieping + 1e etage van pand 17 hebben mijn ouders nog een tijd gewoond.


Datum: 13-02-2010
Naam: Frans v Kemenade  
img

De hier boven staande gegevens heb ik van een mevrouw, die als jong meisje al bij ons thuis kwam en zij vertelde mij gisteren nog, dat, als je bij ons op het balkon stond, je zo bij de patiënt in diens wijd opengesperde mond kon kijken!