EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22945

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Stratum

Beschrijving

Rondom de pas gebouwde Fatimakerk wordt druk gebouwd. (Aviodrome 26626zr)


Geplaatst op

11-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-01-2010
Naam: Vic van Lijf  
img

De jongensschool is klaar en in April 1950 zijn we, afgesplitst van de Le Sage ten Broeklaan, hier begonnen voor het laatste kwartaal van de zesde klas. In September weer terug naar de le Sage ten Broeklaan, naar de MULO. De andere helft ging naar de Tuinstraat.


Datum: 11-01-2010
Naam: Lies Bloksma  
img

Wat leuk, ik zie mijn ouderlijk huis in de Tulpstraat waar wij rond 1949 -1950 zijn komen wonen, zelfs de open vlakte naast ons huis waar in de oorlog de huizen weg zijn gebombardeerd.


Datum: 11-01-2010
Naam: Wim Habraken  

Nou, ik heb heel goed moeten kijken voordat ik door had wat er eigenlijk op stond - maar ik heb het. De foto uitvergroot tot 200% , dat helpt.1950, wat is er veel veranderd daar in die hoek, enorm. Tussen Heezerweg en Leenderweg - velden. Ja, in de Tuinstraat heb ik ook nog een jaar op school gezeten. Daar was de dependance van de Mulo aan de Le Sage ten Broeklaan. De eerste klas zat ik dus daar. Leuke foto.


Datum: 11-01-2010
Naam: Lies Bloksma  
img

Ja inderdaad leuke foto. Ik kan me van die tijd niets herrinneren, ik was twee jaar maar zie dat de flats aan de achterkant van de Tulpstraat langs de Piuslaan er ook nog niet staan. Ik weet nog dat er alleen nog een brandgang achter ons huis liep en daar stonden de schuurtjes van de flats. Aan de over kant staan de flats er ook nog niet, wat kan er in een paar jaar toch veel veranderen.


Datum: 13-07-2013
Naam: Paul van der Cingel  
img

Deze foto is idd van rond 1950. Het Witte Dorp was vlak voor de oorlog gereed gekomen en de eerste huurders kwamen daar wonen, tot eind jaren '40 bleef het daar verder braak liggen. Maar bij het Burghplein kon je al zien dat daar straten gepland waren, de huizen die daar stonden waren duidelijk hoekhuizen. Na de oorlog moest alles vlug vlug en mooie huizen zijn toen niet gebouwd. Op de foto zien we al de verlengde Petrus Donderssrtaat en de St Leonardusstraat. Van de St Jansweg is al een stukje zichtbaar.Op de foto kun je goed de grens zien van het vooroorlogse gedeelte en het naoorlogse, waar bomen in de tuinen zichtbaar zijn is het oude gedeelte. Van een Piuslaan was nog lang geen sprake.