EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22269

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

St Hubertusstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Stratum, O.L.V. van Fatima

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Fatimaschool

Beschrijving

Mijn naam is Jack Lagarde, van 1 december 1951. Ik woonde in Stratum, in de St. Adrianusstraat 44. Ik zat op de Fatimaschool in mijn lagere schooltijd. Daarna naar het GLE en op mijn 15e uit Eindhoven vertrokken. Ik wil graag weten of iemand deze foto herkent en nog namen weet. Ik heb nog meer foto's, maar wacht eerst even af of hier reacties op komen.


Geplaatst op

21-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-11-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

De huizen op de achtergrond (let op de aparte dakkapellen rechts) staan in de St. Hubertusstraat. Deze foto is dus gemaakt voor de Fatimaschool.


Datum: 08-03-2010
Naam: Anton van Kemenade.  
img

De kleuteronderwijzeres is juffr. Bakker. Ik herken enkele gezichten heel duidelijk maar de kennis van de namen ontbreekt me. Eén naam herken ik. Dat is mijn broer Henri van Kemenade (onderste rij derde van links). Verder herken ik Karel van Hest (onderste rij 4e van rechts). En Jack ben jij (zichtbaar) de grootste van de klas (bovenste rij 2e van rechts)? Ik ben benieuwd naar je eventuele volgende bijdrage. De foto is gemaakt op de plek waar later de pastorie van pastoor Van de Rijdt is gebouwd en waar nog eerder de speeltuin lag of voor een deel er nog was (zie bankje uiterst links midden op de foto).


Datum: 08-03-2010
Naam: Jack Lagarde  
img

Ik ben inderdaad de grote jongen 2e van rechts staand. Dus Anton, dat heb je goed. Op de foto van Wil van Hoof 19728 op het schoolplein van de Fatimaschool sta ik helemaal rechts. Deze foto was voor mij de ontdekking van deze site en de start van het terughalen van al mijn herinneringen. Toen vond ik de foto met juffrouw Bakker in mijn verzameling van vroeger. Meer heb ik niet helaas, wel heb ik foto's geplaatst bij het GLE (2 stuks) die ik ook nog had. Ik ben nauwelijks terug geweest nadat ik Eindhoven heb verlaten in 1977 om in Amsterdam te gaan werken. Met veel plezier kijk ik terug op mijn jeugd in Stratum.


Datum: 08-03-2010
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Bij mij komt nog een naam op. Onderste rij 2e van links is Paul Landsman. Hij woonde aan de Thomas à Kempislaan. Voorts meen ik te herkennen Clasien Baken (2e rij in het midden met bril) en Jos Burghouts (jongen in het midden met het haar opstaand). De jongen uiterst rechts eerste rij lijkt mij Henri Sanders te zijn. De rij in het midden vierde van rechts is Gerrie Bierkens. Zij woonde aan de Heezerweg. Ik ben benieuwd of we uiteindelijk iedereen zullen gaan herkennen.


Datum: 01-03-2012
Naam: Anton.v.Kemenade.  
img

Even een correctie. In mijn laatste bijdrage gaf ik aan dat 'De rij in het midden, vierde van rechts is Gerrie Bierkens' is. Onlangs had ik mailcontact met haar. Zij is dit niet. Mijn excuses.


Datum: 26-10-2015
Naam: Henri van Kemenade  
img

De foto is gemaakt in de speeltuin in de Sint Hubertusstraat, naast de Sint Hubertus lagere school. Later is de speeltuin verplaatst naar tussen de Sint Hubertusschool (lagere school voor jongens) en de Sint Gertrudisschool (lagere school voor meisjes). Op de plaats van de oude speeltuin is een pastorie gebouwd. Weer later is rechts achter de kerk een nieuwe pastorie gebouwd aan de Sint Adrianusstraat. De Fatimaschool lag naast/achter het vossenhol. De Sint Hubertusschool is op een zeker moment gefuseerd met de Sint Hubertusschool en werd een gemengde lagere school. Op de plaats van de nieuwe speeltuin is later een gymzaal gebouwd.
Ik kan mij haast niet voorstellen dat de foto uit 1955 stamt. Ik ben van januari 1952. Toen was ik dus 3 jaar oud. Ik verwacht eerder dat die foto is van 1956. Anton was meer een mensenpersoon dan ik. Ik ga ervan uit dat wat hij aangeeft verder juist is.


Datum: 27-10-2015
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Henri kan gelijk hebben dat de foto gemaakt is in 1956 en dat we het hier hebben over het schooljaar 1955 / 1956. Immers Henri is in januari 1956 4 jaar oud geworden en ging dus net als ikzelf ook op 3-jarige leeftijd naar de kleuterschool. Dat was mogelijk in die tijd.


Datum: 20-03-2016
Naam: Rob Geraedts  
img

Volgens mij sta ik ook nog ergens op deze foto. Ik herken alle genoemde namen als klasgenoten. Ben erg benieuwd naar de andere foto's...!


Datum: 20-03-2016
Naam: Rob Geraedts  
img

Rechts onder, vooraan zit Arno van Hout. Die woonde op de Thomas à Kempislaan.


Datum: 20-03-2016
Naam: Theo Need jr.  
img

Hallo allemaal, ik ben Theo Need, alias Dick. Ik zit volgens mij op de onderste rij, de vierde van links. Ik herken er veel van gezicht. Ik heb ook bij juf Bakker gezeten in dat houten gebouw. Kijk maar naar de foto's die ik geplaatst heb met in het wandelpark met juf Van Spaandonk. Ik hoop dat er nog meer reageren voor de namen op deze en op andere foto's.


Datum: 02-08-2016
Naam: Ad van Dongen  
img

Ik zou de tweede van links op de onderste rij kunnen zijn, maar ik twijfel er sterk aan. Zo lang geleden......