EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22934

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Gasthuisstraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Kloosters / Liefdesgestichten

Onderwerp 3.:

Zusterklooster & Liefdesgesticht, Gasthuisstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gasthuisstraat

Beschrijving

Het klooster en de scholen in de Gasthuisstraat. Op 14 maart 2010 is er een reünie voor leerlingen van de Maria school die zo'n 50 jaar terug daar op school zaten, kijk bij Reünies.                            


Geplaatst op

10-01-2010

Reacties:

Datum: 10-01-2010
Naam: Irma van der Meulen  
img

De speelplaats, waar wij, in het zonnige gedeelte, in rijen waren opgesteld om rechts naar binnen te mogen. Foto 3038 de ingang van de speelplaats. Voor het meest rechtse raam aan de overzijde zaten de oudjes, in mijn herinnering was dat raam groter. Als buitengymnastiek kregen wij korfbal en rechts op het smallere gedeelte trefbal. Onze spelletjes bestonden uit: met krijt op de vloer hokken tekenen en dan al hinkend tegen een leeg Erdal schoensmeerdoosje de eindstreep halen zonder de krijtstrepen te raken. Of al hinkend, springend en draaiend de eindstreep halen. Met meerdere ballen tegen een muurtje spelen gebeurde aan de schaduwzijde, in mijn herinnering was dat een groene wand. Knikkeren, in een zelfgemaakt gaatje. Voor de diabolo moest je aanleg hebben. Met meerdere kinderen springen in een lang draaiend springtouw, langzaam of snel, was een geliefde bezigheid. Tollen was lastig op de stoeptegels maar werd wel gedaan. Touwspelletjes, om met de handen touwfiguren te maken. Ik denk dat wij allemaal lopend naar school kwamen want een fietsenstalling kan ik mij niet herinneren. Al lopend moesten wij het kruispunt, toen nog zonder stoplichten, oversteken zie foto 5244. Luchtfoto 4614 Aviodrome geeft een totaalbeeld van St. Joriskerk en school.


Datum: 13-01-2010
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Tijdens de reünie van de school op 14 maart a.s. zal Stichting Eindhoven in Beeld haar medewerking verlenen d.m.v. het verzorgen van een diapresentatie speciaal samengesteld voor dit doel. De ervaring leert dat dit veel zal losmaken bij de deelnemers aan de reünie.