EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22525

Bijdrager:

Jaar:

1920

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

335 't Hofke

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, Mariaschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
R.K. St Martinus meisjesschool

Beschrijving

Helaas beschadigde oude foto van de tweede en derde klas van R.K. lagere school St. Martinus te Tongelre, volgens mijn vader van rond 1920 en met bijschrift: Voorste rij v.l.n.r. Adriaans; ?; v.d. Broek; Geboers; v. Leuken; gezusters Cor en Koos Michielsen; v. Vegchel; gezusters Leenen; v. Eijk Tweede rij: Baaten?; Verstappen?; v. Hoek; v. Leuken; de Man; Sanders?; v.d. Wiel; Koos van Eijk; ? Derde rij: v. Stiphout; Verstappen, Raaymakers; Tonny v.d. Laak; Zus v.d. Eijnden; Mien van Lieshout; Lena de Man; Anna Sanders; Zweers; zuster Maria Cornelio Vierde rij: gezusters v. Genuchten; v. Deursen; v.d. Berk; Anny v.d. Biggelaar (met bordje); Tiny Huibers; Willems; ?; v.d. Wiel Vijfde rij: v. Genuchten; v. Deursen; v.d. Berk; Mien Huibers; gezusters Swinkels


Geplaatst op

06-12-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-12-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ongelofelijk dat ik hier zomaar ineens in de kinderogen kijk van mijn in 1994 op 83-jarige leeftijd overleden schoonmoeder Tonny van der Laak, dat meiske op de derde rij met die grote strik in het haar. Ze was de dochter van de slager op de toen nog Tongelreschestraat.


Datum: 07-12-2009
Naam: Frans van Beers  
img

Dat doet me plezier Ben en wat een toeval! Ik stuur de scan in hoge resolutie naar je toe en zal proberen de foto iets lichter te maken zodat haar gezicht beter zichtbaar wordt!


Datum: 07-12-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Ben, ik zie in de derde rij meerdere meisjes met een grote strik.


Datum: 07-12-2009
Naam: Redactie  
img

Lieke, zie foto-onderschrift. Derde rij, 4e van links. Inderdaad, er werden toen heel wat meisjes gestrikt, dus.


Datum: 10-12-2009
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Op de voorste rij zijn niet de gezusters Michiels maar Michielsen, Cor en Koos, dat zijn mijn tantes.


Datum: 10-12-2009
Naam: Frans van Beers  
img

Dat zal ik veranderen bij het origineel Ellie, bedankt en de redactie heeft het hier al gedaan.


Datum: 02-01-2012
Naam: A.van Overbruggen  
img

Dit is geen foto van de Sint Martinusschool aan de Hofstraat, maar een foto van de R.K.Meisjesschool(Mariaschool) aan de Tongelresestraat, vlak bij de Sint Martinuskerk. De school was gehuisvest in het Sint Ignatiusklooster, waar de nonnen van de Zusters van Liefde uit Schijndel sinds 1910 les gaven aan de Tongelrese meisjes. Ook was er in het klooster een bejaarden/verzorgingstehuis gevestigd voor de oudere inwoners van Tongelre. Ook daar werden de oudjes verzorgd door de nonnen. Na de afbraak van het klooster is er een modern bejaardentehuis voor de nonnen gebouwd. De nonnen hebben het gebouw inmiddels verlaten, ze zijn overleden of terug gegaan naar het moederhuis in Schijndel. Het gebouw heeft nu een andere functie.


Datum: 11-07-2014
Naam: Tonny Rovers  
img

Onze moeder zie ik hier als klein meisje op de tweede rij,iets links van het midden, het meisje met lang blond haar. Ik herken haar zeker van de enkele foto,s die nog in het bezit zijn van het familiearchief. Ik ga hem doorsturen naar broers en zussen.
Het is inderdaad de Mariaschool op de Tongelresestraat.