Fotonr.: 13835
Bijdrager Eugene van de Laar
Jaar: 2007
Locatie 1.:Tongelre |335 't Hofke |'t Hofke
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Post / PTT / KPN / TPG / TNT |Postagentschappen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Postkantoor op 't Hofke

Beschrijving Dit was vroeger het postkantoor op 't Hofke en kapperszaak. De vrouw des huizes runde het postagentschap en de man deed de kapperszaak.
Geplaatst op 15-10-2007

Reacties

Datum: 17-10-2007
Naam: Eugene van de Laar img

Achter de groene boom rechtsaf ging het de Peelweg op. Deze straat bestaat niet meer sinds de komst van de toen nieuwe wijk. Mijn oom had daar een timmerfabriek en samen met een boerderij was dat de enige bebouwing aan deze straat, die uitkwam op de Pagelaan bij het pand van Van de Kerkhof.


Datum: 23-10-2007
Naam: Ben Brekelmans img

Tevens was het de woning van de familie die zowel postagentschap als kapsalon runde: de familie Van der Heijden.


Datum: 08-01-2011
Naam: John van Woensel img

Vroeger woonde Van Jaarsveld hier en die had een bedrijf met stoomwalsen. Als kind vonden wij dat natuurlijk geweldig interessant als we daar langskwamen.


Datum: 09-01-2011
Naam: Peter de Greef img

Het was niet de familie Van Jaarsveld die daar woonde maar de familie Kneepkens, waarvan de man, als ik me goed herinner, werkzaam en/of eigenaar was bij/van de firma Van Jaarsveld.


Datum: 09-01-2011
Naam: Henri Grandia img

De man was Jaarsveld, getrouwd met Kneepkens en eigenaar van het bedrijf. Dus John en Peter hebben beide gelijk.


Datum: 11-04-2014
Naam: Monica de Haan img

Ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat het postkantoortje in Tongelre schuin tegenover de kruidenierswinkel van de gezusters Verhuizen zat. In hetzelfde rijtje als slagerij Ras. Het was ook een sigarenzaak. Maar misschien is het postkantoor op 't Hofke later gekomen. Ik ben uit eindelijk in 1961 uit Tongelre vertrokken.


Datum: 11-04-2014
Naam: John van Woensel img

Klopt Monica, toen ik nog op de lagere school zat aan de Hofstraat in 1963 was het postkantoor daar gevestigd. Later is daar groenteboer Pietje van Wijk in gekomen. Daarna is het verhuisd naar 't Hofke, eerst naast de kerk en toen naar het pand op de foto.


Datum: 08-10-2017
Naam: Piet vd Hoogen img

In de jaren 50-60 woonde de fam. Kneepkens op 't Hofke. Mijn vader was in die tijd als walsmachinist in dienst bij dit bedrijf, dat walsen verhuurde aan de wegenbouw. Het was ook de tijd dat de stoomwals van toneel verdween, en werd vervangen door de wals met motor.
Dhr. Kneepkens was als boekhouder werkzaam bij de firma Jaarsveld en heeft dit bedrijf later overgenomen. Of de firma Jaarsveld ook op dit adres was gevestigd weet ik niet.
Begin jaren 70 is het bedrijf verhuisd naar de Hastelweg, waarna het na het overlijden van dhr. Kneepkens na enige tijd is opgeheven. De echtgenote van Kneepkens schreef zich met de achternaam Jansen.