Fotonr.: 22314
Bijdrager Gerard van de Vorle
Locatie 1.:Woensel |412 Hemelrijken |Hemelrijken
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Woensel, Spilfellenoord

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Fellenoordschool (25)

Beschrijving Deze foto heb ik eens gekregen van Henk van de Berg, leraar aan de school Boschdijk en de Houtstaat Weet iemand meer van deze oude foto ? === Tot in de zestiger jaren was de school op de Boschdijk een jongensschool. Deze foto lijkt mij ouder. Dat zou moeten betekenen dat dit een foto van de meisjesschool in de Houtstraat betreft. Maar dat was een nonnenschool en dat er dan geen nonnen op de foto staan is ook merkwaardig. Wie brengt de oplossing? (Tini) ===
Geplaatst op 23-11-2009

Reacties

Datum: 23-11-2009
Naam: Ria de Turck img

Geen nonnen op de foto hoeft niet merkwaardig te zijn. Ik heb hier twee jaar op de kleuterschool en twee jaar lagere school gezeten. Op de kleuterschool waren wel nonnen, in de eerste klas zat ik bij "de grote juffrouw". Er was nog 'n eerste klas met "de kleine juffrouw". Ze hadden natuurlijk wel 'n naam, maar zo stelden zij zich voor. Op deze foto staat waarschijnlijk 'n eerste klas, met de grote juf. In de tweede klas hadden we ook 'n juffrouw, nl. juffrouw van Rooy, 'n hele lieve wat oudere dame. Misschien weet iemand anders nog wel iets meer.


Datum: 25-11-2009
Naam: Ria de Turck img

Nog even 'n toevoeging. De rechts staande dame was de grote juf volgens mij. Het is al heel lang geleden. Het jaar dat ik daar in de eerste klas zat was 1951. Als ik ook op deze foto sta ben ik het meisje in de achterste rij de vierde van rechts. Het meest links staande meisje op de tweede rij van achter zou ? van Mierlo van de Boschdijk kunnen zijn. Het meest rechtse meisje op de voorste rij zou Nelske van den Brugge kunnen zijn. Ik ben er niet 100 % zeker van, het is al 'n mensenleven ( bijna 60 jaar ) geleden. Ik heb nog 'n communie-foto uit 1952, daar sta ik op zonder pony, ben daar pas naar de kapper geweest.


Datum: 26-02-2010
Naam: Anneke Cosijns img

Juffrouw van Rooij liep een beetje mank, ze had de 3e klas van de lagere school. In de eerste klas stond juffrouw Janssen. Zuster Vincentia had de 4e klas en juffrouw Willems de 5e klas. In de 6e klas was zuster Clothilde en naar ik meen ook Zuster Godefrieda Maria. Ik weet wel dat het in de gangkast vreselijk zuur stonk naar alle melkdoppen die verzameld werden voor de 'missie'.


Datum: 08-11-2010
Naam: Marjan v.Deursen-Manders img

Ja, van juffrouw v.Rooy weet ik nog wel dat ze uit Valkenswaard kwam en dat ze hoofdpijn kon wegnemen.Als je hoofdpijn had nam ze je hoofd in haar handen en waarempel, het hielp gelijk. Bij juffrouw Janssen konden we centen van karton sparen en die kreeg je als je iets goed had gedaan b.v werkjes of zo en dan mocht je daar 1 keer per week iets voor kopen wat op de kast uitgestald stond. Meestal waren dat spulletjes van de Gruyter zoals het snoepje van de week.