Fotonr.: 2228
Bijdrager H. van Gemert
Jaar: 1930
Locatie 1.:Strijp |612 Philipsdorp |Strijpsestraat
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Bakkerijen |De Korenschoof

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Bakkerij de Korenschoof

Beschrijving Stoom brood- en koekfabriek 'De Korenschoof" De Korenschoof lag in de Strijpsestraat, in het deel tussen de Hastelweg en de Schouwbroekseweg. Het pand bestaat nog steeds. Foto: RHCe, Atlantis nr 8466.
Geplaatst op 16-12-2005
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 16-12-2005
Naam: Wil van Hout img

Ik was 7 jaar en heel Woensel liep naar de brand. (== Wil bedoelt hier de brand van de St. Trudokerk. Zie foto 2227


Datum: 16-12-2005
Naam: Wil van Hout img

Dan moet je vandaar op de kerk kunnen kijken! Want ik heb voor de winkel gestaan.


Datum: 17-06-2006
Naam: Cees Nieuwlaat img

De man voor op de foto met paard en wagen is mijn schoonvader Willem van den Oetelaar, voordat hij bij de Etos ging werken.
===Cees heeft je vader mogelijk nog foto's van De Korenschoof ? Redactie===


Datum: 18-03-2007
Naam: Paul van Dommelen img

De man links bij de bakkerswagen is mijn grootvader Paulus Antonius van Dommelen. Omdat ik niet weet wanneer deze foto gemaakt is kan ik er naast zitten of hij toen al in de Sint Trudostraat woonde.


Datum: 27-03-2007
Naam: Henk Kuipers img

Het pand waar Eindhovense automaterialen in zit daar heeft de Korenschoof in gezeten, ik heb daar toen ik klein was nog brood gehaald, maar op de hoek van de Kleine Berg naar de Meckelenburgstraat zat ook een bakker die zo heette, was misschien ook wel van hen, maar dat weet ik niet zeker.


Datum: 17-01-2008
Naam: Jan van den Hurk img

Ik, Jan v.d. Hurk uit Strijp, Hastelweg 86, nu al 45 jaar wonende in Veldhoven, heb van 1945 tot 1953 bij bakkerij De Korenschoof gewerkt. Mijn bazen waren toen Adriaan en Jo Vermeulen. Hun vader leefde toen ook nog. Er werkte toen ook Peer Huygenvoort uit de Loggerstraat, Theo Timmers uit de Lijmbeekstraat, Jan Senders en Pieter Notten beiden uit de Kerkakkerstraat, Piet van Lieshout uit Veldhoven, Wimke Verwimpt die later eigenaar van cafe de Lichtstad op de markt is geworden, Gerard v. Dijk zoon van de melkboer van Dijk uit de Hastelweg. Zijn zus Dinie van Dijk en Corrie de dochter van Vermeulen stonden in de winkel. Dinie is daarna opgevolgd door Tonnie de Haas die later getrouwd is met 'n zoon van bakker v.d. Ven uit de Gagelstraat. Ze hadden ook nog een winkel in de Willemstraat die beheerd werd door een andere dochter van Vermeulen. Later is een zoon van Vermeulen daar een postzegelhandel in begonnen. De zoon Willie Vermeulen en Bakker Fekken met zijn zoon uit de Keldermansstraat waren toen de venters die het brood bij de klanten bezorgden, dit is ook nog een tijdje door Wimke Verwimpt gedaan.


Datum: 14-01-2009
Naam: Redactie EiB img

Hein van Gemert stuurde ons dit fraaie exemplaar van de Korenschoof waarmee wij het oorspronkelijke exemplaar van het RHCe hebben overschreven.
Hij voegde er nog aan toe: "In de deuropening staan Frans Rooyakkers en Jan van Gemert".