EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22201

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Boschdijk*

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Joannes Berchmansschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
School houtstraat

Beschrijving

Een groepsfoto van de Basisschool Fellenoord aan de Houtstraat. Het jaartal schat ik rond 1978 .De leraar is Mijnheer Henk.Wie herkent zich?
Op de achter grond de woningen van de Kruisstraat of toch het Hemelrijken ?


Geplaatst op

12-11-2009

Reacties:

Datum: 09-06-2009
Naam: Antoon de Lepper  
img

Beste Gerard, de leraar was Hr. van de(n) Berg, zijn voornaam weet ik niet,. In mijn tijd sprak je leraar nog niet aan met de voornaam.
De foto's is genomen toen de school nog aan de Boschdijk zat. De huizen op de achtergrond staan op het stuk Boschdijk wat moest verdwijnen net als de school en de kerk.
De school was een jongensschool tot ca. 1970, toen is de meisjesschool van de Houtstraat er bij gekomen.


Datum: 04-10-2009
Naam: Anne Weenink  
img

Deze foto is gemaakt in schooljaar 1971/1972. Ik sta er zelf op, in de zesde klas bij dhr. v.d. Berg.


Datum: 13-11-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Dit is de basisschool Fellenoord, voorheen Joannes Berchmansschool aan de Boschdijk. Op foto 11490 staat dat het de vijfde klas is.


Datum: 13-11-2009
Naam: P.Guns  
img

De enige naam die ik ken is de naam van de schoolmeester geheel rechts Dhr.vd Berg.


Datum: 14-11-2009
Naam: Gerard van de Vorle  

Het gaat niet om het gelijk maar zou het toch niet zo kunnen zijn dat Henk van de Berg de 5de klas onder zijn hoede had en de heer Tra de 6de klas. Het zijn namelijk allemaal andere kinderen op deze klassenfoto van de Fellenoordschool aan de Houtstraat ?


Datum: 14-11-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Misschien niet dezelfde klas maar het is wel dezelfde achtergrond, zou dit de Binnenpad of de Kortestraat kunnen zijn?


Datum: 14-11-2009
Naam: Hans van Melis  
img

De muur staat langs de Kortestraat op de achtegrond de Boschdijk. Het rechtse pand is Boschdijk 68 op de hoek van de Houtstraat.
Vergelijk met de foto's op


Datum: 15-11-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Dan staan de huizen op de achtergrond dus op de Boschdijk, van hieraf gezien links van de Houtstraat. Ik heb zelf op deze school gezeten maar herkende het beeld niet. Dat komt natuurlijk omdat de huizen in de Kortestraat hier op deze foto al gesloopt zijn. Je kijkt nu over een leeg terrein heen.
Ik verander de locatie, geen Houtstraat maar Boschdijk.


Datum: 27-02-2011
Naam: Marianne van Santvoort  
img

Leuk om deze -mij welbekende- foto te ontdekken op het internet! Inderdaad schooljaar 1971/1972, ik was een van de velen (wat een grote klassen waren er toen......geen wonder dat meneer van den Berg strak de regie voerde........hoewel ik het mij herinner als tiranniek! klassikaal met ogen dicht moeten zitten, met lineaal op -of net niet- handen petsen).

Ik herinner me nog vele namen: Anne Weenink, Ria Pelle, Debbie van Lichteren(?), Toosje, Gerrie, Marina Dankers, Helmie, Franka Sanders, Henriette Dekkers, Gemmy van Tuyn, Gunnar Koppelmans, Robbie Maas, Tinie en Jan van de Velde, Tommie, Rene van de Mortel (inmiddels overleden zo heb ik van zus Dorrie begrepen), Hans en Ted de Vrees, Cor (verleidde de meisjes met snoepjes...;-)), John van der Vloed.............

Als een van m'n mede-klasgenoten van toen dit leest, zou ik het leuk vinden als je even een mail stuurt!


Datum: 27-11-2011
Naam: George van Vugt  
img

De huizen die u op de achtergrond ziet, zijn inderdaad de huizen aan de Boschdijk, grenzend aan de Houtstraat, richting Nwe Fellenoord. Voor de duidelijkheid: in de tijd van de foto stond de heer vd Berg voor de zesde klas en de heer Tra voor de vijfde en was tevens hoofd van school. (1972)


Datum: 08-12-2011
Naam: Gunnar Koppelmans  
img

Hi Marianne, lang geleden dat we elkaar gesproken hebben. Zit je nog in Eindhoven? Mooie foto dit. Veel namen die ik ook ken. Groetjes, Gunnar


Datum: 30-06-2012
Naam: Gunnar Koppelmans  
img

Lang geleden dit plaatje. Ikzelf (staande, 5e van links) heb mooie tijd gehad op deze school. Woon al lang niet meer in Eindhoven maar deze site biedt af en toe de mogelijkheid terug te kruipen naar het verleden. Ik herken: (Robbie?) Maas, Tommy Smolders, Marianne van Zandvoort, Ria Pelle, Henriette Dekkers, Tony Pauli Pierre Valkenburg (?) en Gemmy van Tuin. Alle andere gezichten herken ik maar de namen zijn me ontschoten.


Datum: 15-07-2014
Naam: Albert de Groot  
img

Wat leuk om deze foto terug te zien. Ik vond het een fijne school en heb er een leuke tijd gehad. Vorige week kwam ik nog het zakje tegen dat ik om mijn nek kreeg als ik naar school ging, hierin zat vroeger het schoolgeld. Wij woonden vroeger in de Kruisstraat nr46. Via de Houtstraat naar school en als de school uit was mocht ik iedere vrijdag na school bij Bakers snoep halen (hoek Houtstraat/Kruisstraat.
Ik zit gehurkt op de eerste rij, ongeveer in het middel met lang zwart haar.