EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11490

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Boschdijk*

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Joannes Berchmansschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Basisschool Fellenoord, 1970/71, klas 5.

Beschrijving

Deze foto is genomen op de speelplaats van basisschool Fellenoord, voorheen Joannes Berchmansschool. Hoofd van de school was op dat moment de heer Tra. Later is hij hoofd van de Trudoschool geworden. Tijdens mijn schooljaren kan ik nog herinneren dat wij de fraters Lidwinus, Ansbertus en Ludovic hadden. Wie ik mij ook nog kan herinneren zijn dhr. V.d. Berg, juffr. De Haas, Juffr. Masseling, dhr. De Wert, juffr. Gijssen, juffr. Allies en juffr. Jeuken.


Geplaatst op

07-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-05-2007
Naam: Gunnar Koppelmans  
img

Leuke foto. Ook ik heb op deze lagere school gezeten. Ik denk dat ik net een jaar ouder was. Op deze foto zie ik Marc Pauli (zittend, 3e van rechts), Adje van Rooij (zittend in het midden met bedrukt t-shirt) en nog een aantal gezichten waarvan ik de namen niet meer ken. De naam George van Vugt ken ik ook nog. Sta jij niet 6e van rechts (met bril)?


Datum: 10-05-2007
Naam: George van Vugt  
img

Klopt als een bus! Jij hebt volgens mij bij Ria Pelle en Harriet Dekkers in de klas gezeten en Tony Pauly. Later uiteraard op het Putt. Ook weet ik nog dat jij op de Montgomerylaan woonde in de flats.


Datum: 21-07-2009
Naam: Wil van Melis  
img

Ik zat zelf op dat moment in de tweede klas, maar ken toch wel een aantal mensen op deze foto omdat mijn zusje Rita van Melis (6e zittend van rechts) ook in die klas zat. Verder herken ik nog Gerard Timmermans, Huub van Gemert, Willeke van het Hof, Chingman Yung en volgens mij ook Pierre van de Eden.


Datum: 16-09-2011
Naam: Walther Hendrikx.  
img

Vandaag na enige jaren weer even op visite geweest bij George van Vugt en volgde er een kort gesprek omdat hij zoals altijd druk is met zijn bedrijf (autobanden). Vroeger was ik daar regelmatig te vinden omdat George een van mijn vrienden was. Vaak denk ik nog terug aan mijn jeugd en de buurtbewoners/klasgenoten. Het was een heerlijke tijd en ondanks wat problemen thuis met de gezondheid van mijn moeder denk ik er met plezier aan terug. Ook ik kan me enige namen herinneren van klasgenoten op de foto. Zoals Adje van Rooy, wonende op de hoek De Vriesstraat-Hemelrijken. De familie was bekend door de groente en fruitzaak aldaar. Chingman Yung woonde in de Kruisstraat en haar ouders daar hadden een Chinees restaurant. Ook herken ik Hans de Bruin en Peter van Ooijen uit de De Vriesstraat. Uit de Schoolstraat herken ik Lisette Dekkers en Karin van de Gevel. Uit de Zoutmanstraat Willeke van het Hof die wel in de smaak viel bij de meeste jongens (inclusief mijzelf haha). Gerard Timmermans heeft de zaak aan de Kruisstraat overgenomen en daar verkopen ze nog steeds gordijnen e.d. Verder hadden we nog Huub van Gemert van de banketbakkerij aan de Kruisstraat en Gerard ? van de Biggelaar die een rijwielzaak hadden verderop in de Kruisstraat. Op de Gildelaan woonde Wil van Melis en Rita (hallo Wil, te lang niet gezien). Bij Wil thuis hadden ze een kapsalon. Mark en Tony Pauly woonden in de Lijmbeekstraat(?) en Karin van de Gevel in op het Hemelrijken(?). Daniël ? zie ik ook zitten evenals Gerard van de Louw uit de Van Kinsbergenstraat (ze hadden toen die uit de kluiten gewassen Sint Bernardhond en een mini-Solex). Verder herken ik Petra Mieres (uit de Limbeek ?) en Margo(?). Ook Frank Meulman was een vriend van mij. Diverse gezichten herken ik wel maar de namen schieten me zo niet te binnen. Favoriete leraren / fraters: dhr. Tra, de drie bekende fraters (eerder al genoemd door George van Vugt). Dhr. V.d Berg en dhr. De Wert waren bij mij ook wel geliefd evenals juffr. De Haas. Onlangs (16 juni 2011) ben ik voor de 2e (en laatste) keer getrouwd en heb ik 2 dromen van dochters (21 en 17 jaar oud) uit mijn eerste huwelijk en nu 3 zonen erbij (Romeo 12 jaar, Sebastiaan 20 jaar en Dennis 22 jaar) uit het eerste huwelijk van mijn huidige vrouw. Herken je mij misschien? Ik ben de enige op de foto die gebukt staat precies boven Frank Meulman (links). Lijkt me leuk om nog eens iets van iedereen te horen.


Datum: 01-06-2012
Naam: Eric Kemperman  
img

De huizen op de achtergrond kon ik eerst niet plaatsen, maar de commentaren bij foto 22201 scheppen duidelijkheid. Enkele jaren later was hier alles weg. Nu staat hier Deutsche Bank.


Datum: 01-09-2012
Naam: Pierre Lesmeister  
img

Leuk om dit zo terug te zien. Ik zou ook op deze klassefoto moeten staan maar weet niet zeker waar. Weet een van jullie het?


Datum: 13-03-2014
Naam: Margo Valks  
img

Leuk om te zien, lang geleden. Zag onlangs nog Ad van Rooij na 41 jaar. Hij herkende mij nog! Ik zit op de foto zelfs naast hem.


Datum: 26-01-2015
Naam: Ad van Rooy  
img

Klopt Margo, erg jammer dat we elkaar maar even gezien hebben, dat was een hele mooie tijd. Waar zijn al die mensen toch gebleven?


Datum: 27-01-2015
Naam: George van Vugt  
img

Beste klasgenoten, leuk dat jullie op deze foto reageren. Voor de duidelijkheid zal ik jullie herinnering aan die namen proberen op te frissen en ze hieronder vermelden, want ik denk dat sommigen de klassen door elkaar halen, wat na zoveel jaar natuurlijk niet gek is.
Corrie vd Eeden, Jannie van Lierop, Dorry v.d. Mortel, Peggy Karwamala, Ching-Man Yuen, Mirjam Wallaard, Tonneke Teeuwen, Gerry v. Vroenhoven, Jos v. Oorsouw, Karin v. Doremalen, Peter Stabel, Marina v. Kleef, Roland v.d. Biggelaar, Diana Scheepers, Hans de Bruin, George v. Vugt, Peter v. Ooyen, Gerard Timmermans, Wim v.d. Linden, dhr. Tra, ??.
Onder: Geert v.d. Louw, Walter Hendrikx, Frank Meulman, Hans Smetsers, Daniel Vissers, Hanneke v. Nuland, Bea v. Mierlo, Ans Bergervoet, Adje v. Rooij, Margo Valks, Huub v. Gemert, Rita v. Melis, Karin v.d. Gevel, Jolanda v.d. Grint, Marc Pauly, Lisette Dekkers en Willeke van 't Hof.


Datum: 29-02-2016
Naam: Sylvia Hoefnagels - van de Ven  
img

Ik heb niet meer in deze klas gezeten (verhuisd naar de Woenselse Heide in 1969) maar zat in 1968 met o.a. Hanneke van Nuland, Rita van Melis, Roland v.d. Biggelaar, Peter Stabel en Jos van Oorsouw in de 2de klas. Leuk om de oude klasgenoten terug te zien. Margo was op de kleuterschool en tot mijn verhuizing mijn beste vriendin. Helaas heb ik nooit meer iets van haar gehoord. Fijn te horen dat je nog ergens in de buurt bent.


Datum: 27-08-2017
Naam: Verena den Hartog  
img

In de 5e klas heb ik nooit gezeten, wel in de 6e, bij mijnheer V.d. Berg. Was voor mij thuis moeilijke tijd, maar op school had ik het wel naar mijn zin. Later V.d. Putt met een groot deel van de klasgenoten, waaronder George (Sjors) van Vugt.