EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22155

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Hoedenfabrieken

Onderwerp 3.:

Spoorenberg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Steken voor Prinsjesdag

Beschrijving

Bij hoedenfabriek Jan Spoorenberg (toen gevestigd aan de Tongelresestraat) wordt druk gewerkt aan de bestelde ministerssteken voor Prinsjesdag. V.l.n.r.: Loes Vermeulen; Elly van Vliet; Mieke Raats en Paula Raats.


Geplaatst op

09-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-01-2016
Naam: Ine Thijssens-van Oorschot  
img

Ik, Ine van Oorschot heb bij Spoorenberg gewerkt in begin jaren '70 in de Bachlaan in Gestel. Ik werkte in het naaiatelier met Mieke en Paula Raats en Carla van Mierlo en nog vier andere dames waar ik de naam nu niet meer weet. Ik weet wel dat de fam. Spoorenberg geweldige goede mensen waren, heel sociaal, ook mijn naaste collega's. Ik was namelijk een alleenstaande moeder met een zoontje Eric van 3 jaar oud. Zo zaten ik en zoontje op 5 december s´avonds alleen. Ik wist van Mieke wel dat Sinterklaas zou komen van de zonnebloem? Maar de Sint was Marc Spoorenberg en een collega als zwarte Piet. Daarna kwamen er nog zes dames binnen met heel veel cadeaus + kleren en levensmiddelen voor mij en mijn zoon, en kreeg ik de volgende dag vrij van Marc.
En oude mevr. Spoorenberg kwam regelmatig aan onze werktafel koffie drinken en maakte een gezellig praatje met ons. Dat het bedrijf stopte was gewoon erg, en dat was meen ik in ´74?
Ik ben zeer benieuwd hoe het met de dames is. Ik ben in ´78 verhuisd naar Valkenswaard en ben de contacten allemaal verloren. Ik weet inmiddels wel dat Marc Spoorenberg een paar jaar geleden overleden is, woonde toen in Boskoop.


Datum: 01-02-2016
Naam: Mieke Straatman Raats  
img

Klopt Ine, eind 1974 is het faillissement ingegaan. Ik heb tot het eind gewerkt. Af en toe toch nog iets gehoord van oud collega's. Veel van hen zijn al overleden.