EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16597

Bijdrager:

Jaar:

1985

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Oud Papierhandel

Onderwerp 3.:

Vorstenbosch

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vorstenbosch

Beschrijving

Dit is aan de Tongelresestraat, maar volgens mij zijn ze verhuisd naar De Hurk.
Met dank aan Lambert Vermeulen.


Geplaatst op

08-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-08-2008
Naam: Leon van de Vorstenbosch  
img

Dit was van mijn vader en deze ingang was op de Tongelresestraat 23. Van daaruit heeft mijn vader de zaak overgedaan naar een broer van mij, Cor van de Vorstenbosch. Deze heeft de zaak in de Laagstraat voortgezet.


Datum: 11-08-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Hier heb ik ook nog gewerkt voor mijn maatje Cor Vorstenbosch. Zorgeloos, vrij van stress, gewoon lekker doen wat je wilde en nergens naar kijken. Toen we naar de Laagstraat verhuisden (verplicht) omdat het werd gesloopt was het ineens heel anders. Het enige leuke daaraan was terug naar de roots, want daar was het toch allemaal begonnen.


Datum: 12-08-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Toen wij in de Bennekel kwamen wonen zat op de hoek van de Verhulststraat en de Bennekelstraat ook een lompen- en metaalhandel Vorstenbosch.
Aan de Bennekelstraat stonden nog twee andere huizen. Wie daar woonden weet ik niet maar daarnaast stond de boerderij van Driek van Lieshout en weer daarnaast ongeveer op hoek van de Bernard Zweerslaan de boerderij van Capteijns. Dit was ongeveer in 1948. Het pand van Vorstenbosch en de twee huizen daarnaast zijn toen afgebroken om plaats te maken voor: aan de Verhulststraat bakker Panken, op de hoek de Etos-slagerij (De Brouwer), aan de Bennekelstraat de Etos-drogist, Spar Pladet en manufacturenhandel Willigers. Troel Vorstenbosch is toen verhuisd naar de Bennekelstraat naar een huis vlak bij Bal van Gennip. Later is Driek van Lieshout gestopt en Capteijns verhuisde naar de Ontginningsweg.


Datum: 16-08-2008
Naam: Elly Buenen  
img

Mag ik even reageren? Dat was niet Troel Vorstenbosch maar mijn vader Jan v.d. Vorstenbosch. Ik ben daar geboren, het was toen Bennekelstraat 167, op een heuvel, met aan de ene kant Drieka Toonen en aan de andere kant Toon de Rooy, die met een aap langs de deur ging. Ik ben heel blij met deze gegevens, ik ben al jaren benieuwd of iemand foto's van deze drie huizen heeft. In 1949, toen ik 4 jaar was, werden we afgebroken en verhuisden wij naar Bennekelstraat 12, naast de uitgang van de beddenfabriek THN(?), en daar hebben we gewoond tot 1963. Toen werd het weer gesloopt. Ook daar heb ik van die zes huizen nooit foto's gezien alleen van nummer 2. Ik hoop dat het ooit lukt.


Datum: 17-08-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Elly wat leuk dat jij de matrassenfabriek THN noemt, ik ben al zolang aan het zoeken en niemand weet van het bestaan, wel van de Zevenslaper. Ik ben als 13-jarige bij de THN begonnen voor 13 gulden per week en als mijn vrienden vroegen wat ik deed zei ik altijd ik werk op de Technische Hogeschool Nederland. Ik kan je helaas niet aan foto's helpen, want wij kwamen er pas in 1949 wonen.


Datum: 17-08-2008
Naam: Johan Vervest  
img

Troel van den Vorstenbosch zat toch in de Laagstraat?


Datum: 17-08-2008
Naam: Elly Buenen  
img

Ja dat klopt, een paar deuren van café de Rooie Bol en naast hem woonde fam. Zaad aardappelenhandel. Zijn huis stond een beetje op de straat.


Datum: 17-08-2008
Naam: Elly Buenen  
img

Nou Ad, ik kan je verhaal bevestigen en als je op foto 5167 klikt, zie je Van Vught antiekhandel naast Spaninks frituur op Bal van Gennip. Links op de foto zie je de pijp van THN beddenfabriek. Ik kom soms nog wel eens mensen tegen die er gewerkt hebben


Datum: 18-08-2008
Naam: Elly Buenen  
img

THN stond voor Textiel Handel Nederland.


Datum: 18-08-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Wie was dan Jan Vorstenbosch, de Eindhovense Mario Lanza? Hoe past die in dit plaatje?


Datum: 19-08-2008
Naam: Elly Buenen  
img

Die Jan van de Vorstenbosch is mijn neef, de zoon van Troel van de Vorstenbosch, en heeft inderdaad opgetreden bij Henny Huisman soundmixshow als Mario Lanza.


Datum: 24-01-2018
Naam: Hennie Mootzelaar  
img

Cor en Jet Vorstenbosch, 2 schitterende mensen.